fonradar

2013 Senesi Genel Kurul Toplantı Ve Müzakere Defteri

Üyelik
30 Haz 2005
Mesajlar
88
Konum
İSTANBUL
üstatlar 2013 senesi için 2012 senesi aralık ayında notere tasdik zorunluluğu getirilen genel kurul toplantı ve müzakere defterinin bir şekil şartı varmı acaba yoksa aynen yönetim kurulu karar defteri gibi bir defter mi olacak.
hayırlı işler dilerim...
 
Defterin belirli bir formatı yok. Kararları A4 kağıdına yazdırıp deftere de yapıştırabilirsiniz.
 
6102/64. maddesinin 3. fıkrasının son cümlesi;
Fiziki ortamda veya elektronik ortamda tutulan ticari defterlerin nasıl tutulacağı, defterlere kayıt zamanı, onay yenileme ile açılış ve kapanış onaylarının şekli ve esasları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığınca müştereken çıkarılan tebliğle belirlenir.
64/4 maddede de; Pay defteri, yönetim kurulu karar defteri ve genel kurul toplantı ve müzakere defteri gibi işletmenin muhasebesiyle ilgili olmayan defterler de ticari defterlerdir.
Öyle anlaşılıyor ki biraz daha beklemek gerekecek, tabi bu bekleyişimiz 31.12.2012 gece saat 23:59 olmasın inşaallah
 
yeni ttk.da bahsi geçen "genel kurul toplantı ve müzakere defteri" şu an ltd şirketler için kullanılan "karar defteri" değil midir? boş yaprakları varsa yıl sonunda tasdik gerekmez deniyor da, mevcut karar defterimiz varsa tekrar tasdiğe gerek var mı ismi değişti diye ?
 
Herkesin aklının karıştığı defter olan müzakere defteri ,şirketlerin her türlü işlemlerinde hukuki olarak ticaret siciline tesciline gerek olmayan kararlarının müzakerelerinin yazıldığı defterdir.Toplantı defteri demek da akılcı olacaktır.Gerçi bizim şirketlerin böyle bir alışkanlıkları yok tabii ki. :)
Tüm işlemlerin kayıt altına alınmasına yönelik olsa da kırtasiye açısından eski kasa defterinin verdiği zahmetin yeni versiyonu olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bence digital kayıt olarak saklanması günümüz koşullarında çok daha rasyoneldir..Toplantıların digital ortamda ses ve görüntü olarak saklanması ve kodlanması hem kolay hemde aykırı bir eylemin oluşmasındaki münazaralar, ortaklar tarafından daha iyi incelenebilir.
Saygılarımla,
 
Teşekkürler, o zaman yıl sonunda bir limited şirket için aşağıdaki defterleri onaylatmamız yeterli sanırım;

yevmiye, kebir, envanter, genel kurul toplantı ve müzakere defteri, mevcut pay defteri onayı, mevcut karar defteri onayı
 
Mevcut karar defterinin yerine yenisinin onaylanması gerekiyor sanırım.
 
Üst