2014/01 Temel Hukuk Soru Tahminleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zeliha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar temek hukuktan tahmin ettiğiniz konular varmı lütfen yardımcı olabilirmisiniz?Stresten çalıştıklarımın hepsini unuttum kafayı yemek üzereyim:(

Ben hak ehliyeti,fiil ehliyeti,sebepsiz zenginleşme, subjektif iyi niyet, irade ve beyan arasındaki uygunsuzluklar bunlardan birini bekliyorum

Tekrar bi bakarım bu konularada yani aslında kolay bi ders ama aklımda kalmıyor notları kapattığım zaman hiç çalışmamış gibiyim şuan bilgileriniz paylaştığınız için teşekkür ederim...

sınavda hatırlarsın merak etme.sınava girdiğimde ben de hiçbirşey bilmiyorum sanıyordum ama geçtim :)

Arkadaşlar bu dönem temel hukuktan sınava gircek yok heralde başka tahmini olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olurmusunuz?

Zeliha tekrar merhaba,
Ben bir de İş Hukuku veya Sosyal Güvenlik Hukukundan soru bekliyorum. Bildirimsiz/Bildirimli Fesih, Malulluk, Sigortalı sayılanlar olabilir.
Ben 7 dersten gireceğim için ben de senin gibi hissediyorum. Çalıştığım hiçbir şeyi hatırlamıyormuşum gibi geliyor. Beynim uyuştu artık.

Bende tekrar teşekkür ederim 7 dersten gircekmişin senin işin daha zormuş Allah yardımcın olsun.İlk girişiniz mi?

evet ilk girişim. umarım bir an önce kurtuluruz bu sınavlardan. evde her yer kitap, notlardan geçilmiyor. 2 haftadır işten izin aldım,
çalışmaya çalışıyorum fakat sanki hep başa dönüyormuşum gibi geliyor
Çocukla bile doğru düzgün ilgilenemedim, Allah'tan annem de bizim yanımızda da ev işlerini o idare ediyor, yoksa halim harap.
Bir de bu yaşta gerçekten zor oluyor.(40 yaşını geçmiş bi bayan olarak)

Amin inşallah hakikaten sizin için daha zor tabi sizin birde ilk girişinizin verdiği stres heyecan var.İnşallah geçersiniz bu dönem komisyon değişti falan diyolar belki faydası olur yoksa eski komisyon çok kasıyodu soruları.

sayın arepol 40 yaşını geçmiş bayan olarak yazınızı gördüm. tebessüm ettirdiniz, Yalnız değilmişim 42. Benim de 2. girişim. 3 nü verdim şimdi de 4 nü versem bitecek inşallah. her yer,her köşe kitap, kağıt. oda dört köşe her köşe bir derss.

İdari yargı mercileri ve görevleri : 2010-1 2011-1 2013-1 de gelmiş . 2014-1 olarak gelebilir mi acaba

Genel Kurul Kararlarına karşı kimler hangi nedenlerle itiraz edebilirler
Kıdem Tazminatı
Kapanış Tasdiki yapılması zorunlu olan defterler ve kapanış tasdik zamanları

Aş'lerde genel kurul kararlarına itiraz davası açabilecek kişiler var onları diyosunuz sanırım teşekkür ederim...

bişey daha sorabilirmiyim arepol bu kapanış tasdikiyle ilgili olan çok kısa olarak bahsetmiş benim elimdeki kitapta ama sizin elinizdeki kaynaktada kısamı?

Tesmer'in sitesindeki Özel SM sınavındaki Hukuk sınavı sorularına bakarsan, fikrin olabilir. Ben oradan baktım