2014 Yılı Kdv İadesi

gokhan_tuana

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar merhaba,

ilk defa ihracat yapacak bir mükellefim var.(buarada benimde ilk)gıda üzerine ırak'a ihracat yapacak.kdv iadesinden faydalanmak istiyoruz benim yapmam gerekeni yazarsanız çok sevinirim sanırım gib den giriş yapacağım ondan önce yapmam gereken birşeyler varmı? İhracata konu olan malların alış faturalarını temin ettim kdv içermeyen satış faturasıda (Türkçe ihracat faturası) düzenlendi.buarada KASIM 2013 kdv beyannamesinde devir çıktı 7016,00 tl

teşekkür ederim ayşe hanım,
giriş faturalarını excele yükledikten sonra gib e bildirimini yaptıktan sonra resmi bir kuruma başka bişey bildirecekmiyim?süreci kısaca anlatırsanız çok sevinirim ilk defa yapacağımdan pek bilgi sahibi değilim.

toplamda 4 liste yüklemelisiniz.

indirilecek, yüklenen, gçb, satış faturası. devamı için iadeniz ne kadar, ymm raporlu mu olacak, nakit mi mahsup mu vs..

gçb?nedir.sanırım 4000 tl üstü için ymmm raporu istiyorlar.birde devir kdv (7000) nin üstünü nakit tahsil edemiyorum doğru mu?nakiti tercih ederim kesilen faturanın kdv si 4000 üstünde olur

Gçb = gümrük çıkış beyannamesi, 4000 tl üzeri nakit iadelerde YMM raporu istenir. devreden KDV nizden daha fazla iade alamassınız.

Birşey daha sormak istiyorum yüklenen,indirilecek ve satış faturası derken.yüklenen alışlardaki ind.kdv(191),satış faturasında kdv yok.yüklenen derkende ???mesela 50.000 tl lik bir ihracak gıda üzerine kdv%8 .devir kdv de 7015 tl.alış faturalarını temin ettim,satış faturasıda kdv siz değilmi?