2021 Yılı Varlık Barışı - Vergi Barışını Konuşalım

Üyelik
16 Haz 2019
Mesajlar
4
Konum
İstanbul
Merhaba değerli üyeler,

Bilindiği üzere 30 Haziran 2021 tarihine kadar yurtdışındaki varlıkların Türkiye'deki banka hesaplarına aktarılmasında vergi takibi / vergi cezası olmayacak. Bunun için yönetmelikte bir çok anlamadığım konu mevcut. Maalesef piyasada Mali Müşavir ve Bankacılar dahil bir çok kişi varlık barışının nasıl olacağını bilmiyor. Eğer forumda mükellefleri için varlık barışından faydalanmak üzere banka hesabı açanlar var ise sorularımı yanıtlarsa veya kısa bir özet açarsa çok makbule geçecektir.

  • Varlık Barışından faydalanmak için Türkiye'de şirketimiz olması gerekiyor mu? Yurtdışında firması olup, Türkiye'de firması olmayan şahıslar faydalanabilir mi?
  • Yurtdışındaki tüzel firmadan, varlık barışı için TR'de açacağımız banka hesabına tek seferde kaç TL aktarabiliriz ?
  • Banka müşteri temsilcisi nasıl hesap açılacağını bilmediğini söylüyorlar (2 bankayla görüştüm), bu konuda bankacıları nasıl bilgilendirebiliriz? Daha önce hesap açan üye varsa bankacıya ne dedi?
  • Parayı yurtdışından transfer ederken son gün 30 Haziran 2021 mi yoksa 30 Haziran 2021'e kadar banka hesabı açıp, 3 aylık süre içerisini mi kapsıyor?

Yorum olarak da şunu sormak istiyorum, açılan bu hesapların daha sonra incelenmeyeceği devlet garanti ediyor fakat aynı alıcının başka hesaplarını incelemek isteyebilir mi müfettişler? Örneğin diğer bankalarımda yurtdışı gelirlerine ait vergisiz tutarlar mevcuttu (eski yıllarda).

Sağlıklı günler.
 
Üst