personel maaş programı

2025 Yılı Yeterlilik Sınavına Dair Öneriler

Merhabalar özellikle son sınavlara giren ve başarılı olan üstatlarımızdan tavsiyeler almak istiyorum. Mevzuat çok geniş cevaplara baktığımda tek satırlık sorunun cevabı neredeyse yarım sayfa veya bir sayfa kadar .Malum robot olmadığımız için bu kadar bilgiyi akılda tutmamız pek mümkün görünmüyor .
Muhasebe Denetimi , Vergi Mevzuatı , Hukuk , Sermaye Piyasası bu dört ders için önerileriniz nelerdir ?
*Sorulara kendi yorumumuzu katabiliyor muyuz ?
*Cevapları bildiğimiz kadar mı yazmalıyız yoksa bi konu hakkında ne gerekiyorsa eksiksiz mi yazmalıyız ?
*Puanlama Nasıl oluyor ?
*Son 5 yılın sorularına bakmak ne kadar faydalı olur ?
*Sınav komisyonunda kimler var bunlar önemli mi bunların kitaplarına çalışmamız gerekir mi ? Eğer önemliyse komisyonda kimlerin olduğunu nasıl öğrenebiliriz ?
*Kendi başarı stratejileriniz nelerdi ?
Mesleğe adım atacak ben ve diğer arkadaşlar için faydalı olacağını düşündüğüm bu konu için yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.👏

Son sınavlara girenler demişsiniz benim 6 sene oldu ama görünce yazmadan duramadım. Çıkmış sorular gerçekten çok önemli tek dersim kalmıştı ve sınavın tamamı geçmiş yıl sorularından oluşuyordu sınav kağıdını görünce sevinçten havalara uçtum desem fazla olmaz herhalde çünkü yoğun olarak onlara çalışmıştım. Herkesin çalışma stili farklı kendiniz için en verimli yöntemi bulmalısınız ben yazarım mesela sonra kendi yazdığım kağıtlara çalışırım sizinde bunun gibi kendinize has daha iyi öğrendiğinizi düşündüğünüz yöntemi bulmanız lazım ve en önemlisi istikrarlı çalışma günlük program yapın ve kesinlikle uyun. Emeklerinizin karşılığını alırsınız inşallah başarılar diliyorum