-En önemlisi cetvel kullanmak diye düşünüyorum, Hesap kapanışlarını cetvel ile yapın, kağıdınıza baktığınızda önce siz beğenin..

-Sınavda rakam bölümleri kareli formattadır. Her rakam ın bir hücreye gelmesine dikkat edin. Rakamlar kolaylıkla okunabilsin..
-Hesap adlarını (Anlamlı kısaltmalarda olabilir.) hesap kodlarını yazın zaten hesap planı veriliyor ordan da bakabilirsiniz.
-Yevmiye maddesinde numara tarih atmayı unutmayın kağıdı okuyan kişi hangi yevmiye maddesinin hangi soruya ait olduğunu kolaylıkla anlayabilsin.
-Önemli kayıtlarda başlık atabilirsiniz. Örn: Açılış Kaydı istenmiş ise AÇILIŞ KAYDI diye başlık atarak fişi oluşturun, sonra DÖNEM İÇİ İŞLEMLER, sonra DÖNEM SONU İŞLEMLERİ, ve KAPANIŞ KAYDI, diye belirtin tabii bu başlıklar yevmiye fiş numarasını etkilemeyecek..
-Bilanço oluşturmadan Kapanış Kaydını, Gelir Tablosu oluşturmadan da yansıtmaları yapmayın. Şunu düşünün Kapanış Kaydı atıldıktan sonra Defteri Kebir den Bilanço çıkarabilir misiniz?
- Defteri Kebir de sıralama önemli değil yeni hesap kullandığınızda defteri kebir kaydını atın ++++++ Eğer soru dönem içinden başlamışsa Defteri Kebirde dönem içi bakiyesi olduğunu göstermeniz gerekli. Defteri Kebir formatını Mart 2013 sınavı ile Aralık 2012 sınavını kıyaslayarak da anlayabilirsiniz.
-Maliyet, KDV, Amortisman, Reeskont işlemleri gibi kayıtlara özellikle dikkat edin çünkü dönem sonu işlemlerinde tekrar karşınıza çıkar. Ekstra puan kaybı olur sizler için..
-Bilanço yu Kapanış ı yapamadım diye üzülmeyin geri kalanı düzgün olsun yeterlidir. İlk sınavda düzensiz ama Bilanço ve Kapanış kaydı yapılmış bir sınavdan 40 alırken 2. de Bilanço startı verilmiş ve Kapanışı olmayan ama düzenli bir sınavdan 80 aldım..
Bunlar benim değil ayrıca hocamız tarafından da bizlere yapılan uyarılardı.. Başarılar..