29 Ekim- Genel Tatil

odemirkol

Katkı Sunan Üye
Merhabalar;
29 Ekimde 1,5 gün tatil var ve ücretli.Peki biz bu 1,5 gün yerine telafi çalışması yaptırabilirmiyiz? Ücreti normalmi olur mesaimi olur?
Malum 29 Ekim hafta sonuna denk geliyor, orada tatil yapıp sonra çalışsak nasıl olur diye soruyorum :wink:
Saygıyla...

odemirkol' Alıntı:
Merhabalar;
29 Ekimde 1,5 gün tatil var ve ücretli.Peki biz bu 1,5 gün yerine telafi çalışması yaptırabilirmiyiz? Ücreti normalmi olur mesaimi olur?
quote]

mbas67' Alıntı:
Tatil günlerinde telafi çalışması yaptırılamaz.4857/64
Sorunun birinci bölümü için cevap verilmiş zaten.

odemirkol' Alıntı:
Merhabalar;

Malum 29 Ekim hafta sonuna denk geliyor, orada tatil yapıp sonra çalışsak nasıl olur diye soruyorum :wink:
Saygıyla...

29 Ekimde zaten çalışmayacaksınızki neden tatil yapıp sonra çalışsak dediğini anlayamadım. Sanırım soruda ne demek istediğini anlayamadım. Biraz daha açarsan yardımcı olanlar olacaktır.

Sanırım yanlış ifade etmişim :oops: .Yani biz 29 Ekimde çalışıp bayram tatilini pazartesiden başlatmayı düşünüyoruz.Bunun için 29 Ekimdeki çalışmaya ücret ödenirmi? 29 Ekimde çalışılan 1,5 günlük süre için böyle 1,5 gün izin verilerek ücret ödenmeden uygulama yapılabilirmi?Onu sormak istemiştim.
Saygılar...

Merhaba,
Normal şartlar altında, 29 Ekim Ulusal Bayram Günü olduğu için, işyerlerinin kapanması zorunludur.28 Ekim Günü saat:13:00'dan sonra başlar.

Eğer bu tatil gününde personellerinizi çalıştırırsanız, çalışmadan hakedeceği ücrete ilaveten, bir yevmiye şeklinde ödeme yapma durumundasınız.

Eğer Pazartesiden personellerinizi tatile çıkaracaksanız, bu fazladan vermiş olduğunuz günleri ileride (2 ay içinde) telafi edebilirsiniz.

Tatil gününü ödemek durumundasınız.

Kolay Gelsin.