personel maaş programı

29 şubat çıkışı

ugurakin

Katkı Sunan Üye
merhaba, işyerimizde yaklaşık 12 yıldır çalışan bir işçinin 29.02.2012 tarihinde çıkışını yapacağız. SGK gününü şubat ayı için 30 mu göstereceğiz ?

Ynt: 29 şubat çıkışı

SGK uygulamasına (genelgelerine) göre, ay / dönem içindeki çalışmaları tam olan sigortalıların prim ödeme gün sayıları, ay / dönemin kaç gün olduğuna bakılmaksızın (ay / dönemin 28, 29, 30 veya 31 gün çektiği üzerinde durulmaksızın) 30 gün olarak sisteme girilecektir. Yani, ayın ilk gününde işe giren veya ay sonunda işten ayrılan sigortalılar, ay kaç gün olursa olsun 30 gün üzerinden SGK'na bildirilmektedir.

şubat ayı içinde örneğin 3 gün eksik günü varsa?

Herhangi bir nedenle (belgeye dayalı) 3 eksik günde 29-3 -> 26 gün ve kazanç bildirilir.

İşten ayrılış bildirgesinde 29 şubat çıkış olanlarda gün sayısına sanırım 30 yazamıyorduk. orda bir tutarsızlık var sanırım değil mi üstadlarım.

Tutarsızlık yok. Ay içinde eksik günü yoksa 29 Şubatta işten çıkanın günü 30 gösterilir.

İşten ayrılış bildirgesinde şubat gün sayısına 30 yazıp denedim fakat dediğim gbi kabul etmedi. :S bir tek bende mi hata.

şubatı 29 dan sayıyor.29 da çıkışı olanın çalışma günü 1 gün kabul ediyor.

Geçen sene aynı çıkışı yapmışım. Güne 30, çıkış tarihine 29.02.2012
yazacaksınız. Başka atladığınız şey yoksa kabul etmeli

Ne yazık ki kabul etmiyor. gün e 30 yazıp çıkış tarihine 29 yazıyorum ama gün sayısında hata veriyor. Ben sanki böyle bildiriyorduk diye hatırlıyorum ama.

Sayın stajerilker'in dediği gibi 30 gün yazınca sistem kabul etmiyor. Alo 170'i aradım ilerleyen saatlerde yada günlerde tekrar deneyin diyorlar. Olması gereken 30 gün yazılmalı. Ancak sistem kabul etmiyorsa 29 gün yazılsa da problem olacağını zannetmiyorum çünkü önemli olan AHPB ne yazdığı.

SGK ile görüşün durumu anlatın çözüm bulacaklardır. Bizde de SGK sorunu düzeltmişti.

SGk sistemi düzeltmiş 29 şubat çıkışları yapılabilir.

bizimde 29 şubatta çıkışımız vardı gün olarak 30 gün kabul etmediği için 29 gün olarak bildirdik.