tardeniz ' Alıntı:3 yıl staj da işe yaramıyor mu?
ilanlar da bu ara sıkça rastlıyorum,
ilandan alıntı:
smmm yim ancak çok az tecrübem var..beyanname vb. konularda tecrübe edinmek için iş arıyorum...maaş önemli değildir.. muhasebe bürosunda yetiştirilmek istiyorum..
Muhasebe bürosu açıp esnaf ve küçük işletme defteri tutmak istiyorsanız dediğiniz doğru ama büyük işletme defterlerini bu mantıkla tutamazsınız. Sebebiyse herbiri bir uzmanlık alanı ister. Ürneğin gıda ürünleri üreten orta büyüklükte bir işletmede muhasebecisiniz sırf üretim reçetelerini öğrenip maliyet muhasebesine uyarlamayı öğrenmek bir senenizi alabilir. Onu öğrendiniz diyelim bunun yanında ithalat ve ihracatı varsa o konulardada bişeyler öğrenmek yine aylarınızı ve hatta yıllarınızı alır. Tavsiyem sürekli iş değiştirerek birşeyler öğrenmek yerine bir işletmede ve sektörde kendinizi geliştirmenizdir. Gelişmeler göstermektedirki işler karmaşıklaşmakta ve maliyetlerin belirlenmesi zorlaşmaktadır buna göre adımlar atmalı ve bir yol çizilmelidir. Ne demişler yuvarlanan taş yosun tutmaz.ikafali ' Alıntı:Meslege bagli kalmak istiyorsaniz bir sirkete bagli kalmayacaksiniz. Aynen 110ft nin de dedigi gibi uzun sure bir sirkete bagli kalmamak lazim. Malesef bizim meslek boyle, ne kadar cok gezersek o kadar cok gorecegiz. Tabi bu issizlikde nasil olacak o tartisilir...
Yanlış anlamışım ozaman. Fikirlerde mutabıkız.ikafali ' Alıntı:Merhaba Atakan005,
Ben sektore bagli kalmayalim demedim zaten. Sirkete bagli kalmayalim dedim. Kimisi yillardir insaat sektorunde calismitir ,Proje maliyetlendirme, Siparis maliyeti, Hakedisler, Yillari sari insaat islerinde uzmanlasmistir ama nice sirketler gormustur. En iyisinin ne olacagini o bilir. Cunku her sirkette farkli bir prosedur gormustur. Iste bu adam uretir ,bu adam kazanir. Aynen dediginize cikar sonuc.
Kolay Gelsin.