4 Ay Sigortalı Çalısıp Ücretim Ödenmedi

Merhaba Arkadaslar...4 Ay bir maximum 8 calısanlı basit isletmede calıstım...Sigortam yapılmıstı 4 ay calıstım kayıtlı fakat ücret alamadım ve bıraktım tanıdık vasıtası ile calısıp sabretmıstım..Ve sonunda dayanamayıp cıktım..Adam vercegım dıyor ama beklemekten bıktım boyle ısıde sevmem calısırken ıyı verırken mi kötü anlamıyorum insanları?.Bana 'makbuz verip' para vermedi..'Banka' Yolu ilede para almadım.Ne de bir imzam var biryerde..İs mahkemesine bu durumda sikayette bulunsam haklı bulunup paramı alır mıyım...Bir avukata mı danısıp ugrasayım..Avukat ucreti hakkında bılgınızde varsa sevınırım nasıl oluyor...Tesekkur ederım degerlı yorumlarınıza..

İcra dairesine gidip , ücret alacaklarınız için takip masrafları da dahil olmak üzere ilamsız icra takibi yapmak istediğinizi söyleyin.
Ödeme emri gönderilecek ve icra dosyasına ödemesi istenecektir.
Belirtilen sürede ödeme yapılmazsa, tekrar icra dairesine gidip işletme banka hesaplarına dosya borcu kadar bloke konularak borcun tahsil edilmesini talep ederek, icra işlemlerini başlatın.

Hocam Tesekkur ederim dediginizi yapacagin...Peki hakli cikma durumu nasil yani size anlattim..Hakli cikar miyim..Temin edebilir miyim hakkimi...

İcra takibi konusunda;
kişinin benim böyle bir borcum yok diyerek itiraz etme hakkı var sonuçta., ama olası en ucuz adım o. Ola ki öderse ne ala , ödemezse, iş mahkemesinde dava açmanız gerekir, ki sgk girişinizin yapıldığını söylüyorsunuz. Bu durumda çalıştığınız süre için size ücretin ödendiğini ıspatlamak zorunda işveren.