4447 Yaş Teşviğinde Son Durum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan T U R K O
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

T U R K O

Ziyaretçi
[size=12pt][Geçici Madde 7 ? (Ek: 15/5/2008-5763/20 md.) (1)

18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük olanlar ile yaş şartı aranmaksızın 18 yaşından büyük kadınlardan;bu maddenin yürürlük tarihinden önceki altı aylık dönemde bu maddenin yürürlük tarihinden önceki altı aya veya 2008 yılı Aralık ve 2009 yılı Ocak aylarına ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olması şartıyla, bu maddenin yürürlük tarihinden önceki bir yıllık dönemde işyerine ait prim ve hizmet belgelerinde bildirilen ortalama sigortalı sayısına ilave olarak bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren bir yıl iki yıl içinde işe alınan ve fiilen çalıştırılanlar için; 506 sayılı Kanunun 72 nci ve 73 üncü maddelerinde sayılan ve 78 inci maddesi uyarınca belirlenen prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin;

Eski hali ile şartları taşıyan ve işe alınıp teşvikten yararlanarak çalışmaya devam edenler 1/3/2009 tarihi itibari ile yeni şartlara göre teşviği kaybetmiş olmuyor mu? ???

Ynt: 4447 Yaş Teşviğinde Son Durum.

bu kanunla ilgili bir değişiklikmi var?
bu maddedeki düzeltmeleri neye göre yaptınız?

28/02/2009 mük.resmi gazetede yayınlanan torba kanuna göre.

Yorum yapacak yok mu? :(

Aynen Devam edecek 30.haziran 2009 tarihine kadar.

gerçekten anlaması zor bir durum olmuş,
sanki kapsam genişlemiş gibi duruyor. yani 2008 in ilk 6 ayında çalışmamış olması durumundada yararlanacak, o dönemde çalışmış olsa bile 2008 aralık ve 2009 ocak döneminde çalışmamış olsa bile yararlanacak. anlamımı çıkmış, yoksa yanlışmı yorumluyorum.

Bu teşvikten daha önce yararlanmadık 2009 yılında faydalanmak istiyoruz kendimce bir ön çalışma yaptım ve işleme koyabilmem için personel proğramında kanun maddesi olarak ne eklemeliyim birde e-bildirge dosyasına girdim kendim seçerek formu doldurma imkanı olurmu diye orada seçeneklerde sadece 05510 sayılı kanun seçeneği var aklım karıştı iyice bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa çok menmun olurum teşekürler

Prim teşvikinden yararlanan ancak primlerini zamanında ödemeyen işverenlerin durumları ile ilgili bilgisi olan varmı. Bir yerde primlerin zamanında ödenmesi gerekiir diye okudum. 4447 ile diğer ssk lıların tahakkuları ayrı çıkıylor. 4447 yi zamanında öder diğerlerini aksatırsak indirimden yararlanmaya devam edebilirmiyiz. yoksa hepsini zamanında mı ödemis olmamız gerekiyor. bir de bu eski borcu olanlar indrimden yararlanamaz yorumuna hangi eski borçlar giriyor. belli bir limit var mı ?

B.BAYSAL konuyla alakalı sgk açıklamalarına bakmalısınız. Forumda da sabit başlık olarak var olan yazıları okuyun.

adcetin hepsini ödemelisiniz.

cevap için tteşekkür ederim.

bi sorum daha olacak bu indirimden yararlanan bi isçi baska bir işyerinde çalışmaya baslarsa aynı haktan yararlanabilirmi.
işçi isten çıkıp sartları sağlayan baska bir isverede ise baslarsa yani. ilginiz içih gerçekten tesekkür ederim. bu kadar hızlı cevpa beklemiyordum