50 Yaşını Dolduran Çalışan İçin Yıllık İzin

işyerimizde 50 yaşında bulunan personeller var.Ancak kişi 50 yaşına girincemi yoksa 50 yaşını doldurup 51 yaşına girincemi bu haktan yararlanabilir?yani 03.03.1956 doğumlu biri 03.03.2006 yılında mı yoksa 03.03.2007 yılında mı bu haktan faydalanabilir.yardımlarınızı bekliyorum...

50 yaşını dolduran çalışan için yıllık izin

Yıllık ücretli izin hakkı ve izin süreleri

MADDE 53. - İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir.

Yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemez.

Niteliklerinden ötürü bir yıldan az süren mevsimlik veya kampanya işlerinde çalışanlara bu Kanunun yıllık ücretli izinlere ilişkin hükümleri uygulanmaz.

İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi;

a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden,

b) Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden,

c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden,

Az olamaz.

Ancak onsekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi yirmi günden az olamaz.

yıllık izin

gamze hanım kanun maddesini ben de biliyorum ama kanunun uygulama şeklini soruyorum dolayısıyla iş kanunu buraya yazmak benim sorunumu çözmüyor.daha detaylı bilgi rica ediyorum.tşk..

Re: 50 yaşını dolduran çalışan için yıllık izin

ariföner' Alıntı:
işyerimizde 50 yaşında bulunan personeller var.Ancak kişi 50 yaşına girincemi yoksa 50 yaşını doldurup 51 yaşına girincemi bu haktan yararlanabilir?yani 03.03.1956 doğumlu biri 03.03.2006 yılında mı yoksa 03.03.2007 yılında mı bu haktan faydalanabilir.yardımlarınızı bekliyorum...

Merhaba,

Burada önemli olan kişinin 50 yaşına girmiş olmasıdır. O şekilde işlem yapınız.

Kolay Gelsin.