5510 %5 İndirim Sorunu

merhaba arkadaşlar ben indirimden sürekli faydalanıyorum.
ancak, bana sgk dan bir yazı geldi ve yazı özet olarak şu şekilde

bankalardan alınan bilgilere dayanılarak 2008/10 dönemin de ... isimli kişinin firmanıza çalıştığı tespit edilmiştir.
bu kişinin işe giriş bildirgesi ve aylık prim hizmet belgesinin 30 gün içerisinde verilmesini aksi taktirde resen vereceğimizi bildiririz...

benim merak ettiğim 2 unsur var

1- ben bu işe girişi vermek zorunda mıyım ki, ben vermezsem sgk kendisinin resen vereceğini söylüyor zaten.

2- ben bu işe girişi verirsem tespitten dolayı işe giriş yaptığım için benim şu anda faydalanmış olduğum %5 lik teşvik kesilir mi veya 2008/10 döneminden itibaren bugüne kadar faydalandığım teşviklerin geri ödemesi istenebilir mi?

Not: bu uygulama bana çok yanlış geliyor. sgk bankaların kendisine verdiği bilgiye dayanarak benden böyle bir şeyi nasıl isteyebilir. önce benden bir açıklama istemesi gerekmez mi ? hadi o evraklarda sahtekarlık varsa
o zaman ne olacak benim zararımı kim karşılayacak. bir dönem kredi kartları sokaklarda resmen dağıtılıyordu. insanlar ben şurda burda çalışıyorum diyerek kredi kartı alabiliyorlardı. bence saçma bir uygulama...

bana bu iki konuda yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler arkadaşlar...

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: 5510 %5 İndirim Sorunu

Sgk ya gidip işveren servisinde dosya numaranıza bakan memurla yüz yüze görüşün demir. Sgk böye birşeyi tespit etmiş te sizin çalışanınız dan haberiniz yokmu yada girişini yapmayımı unuttunuz eğer öyle bişey varsa külfiyeti bayağı yüksek olur bu durumda. Sgk ya gidin bence.

çalışan işçiyi eğer ssk girişi yapılmadan, kağıt üzerinde bordro tanzim edilip, işçinin bankadan kredi almasını sağlamak için, bordroyu bankaya ibraz etmişse; bu durum sonucunda ortaya çıkmıştır böyle bişey..
banka ile sgk arasındaki bilgi alışverişi sonucunda çıkmıştır.

İrem35 ' Alıntı:
çalışan işçiyi eğer ssk girişi yapılmadan, kağıt üzerinde bordro tanzim edilip, işçinin bankadan kredi almasını sağlamak için, bordroyu bankaya ibraz etmişse; bu durum sonucunda ortaya çıkmıştır böyle bişey..
banka ile sgk arasındaki bilgi alışverişi sonucunda çıkmıştır.

bazen çalışanlarımız kredi çekmek için maaşımızı biraz fazla gösterseniz olmaz mı diyo , biz zaten kesinlikle olmayacağını söylüyoruz ama eğer öyle bir şey yaparsak ne kadar sakat bir durum olduğunu da görmüş oldum ;)

Maaşını aldığı bankadan kredi talebinden bulunan kişi.. sadece kredi onayı için bordronun yüksek gösterilme gibi bir arzusu olursa..ve işveren de bunu yaparsa.. o bordro bankaya gittikten sonra..yatan maaş tutarıyla.. bordroda gözüken miktarlar arasında fark olduğu için bankanın SGK'ya bildirim yapma zorunluluğu var..

Diğer bankaların her bordroyu SGK'ya gönderildiğini sanmıyorum.. ama gene de böyle bir riski almamakta fayda var ;)

forwhom ' Alıntı:
Maaşını aldığı bankadan kredi talebinden bulunan kişi.. sadece kredi onayı için bordronun yüksek gösterilme gibi bir arzusu olursa..ve işveren de bunu yaparsa.. o bordro bankaya gittikten sonra..yatan maaş tutarıyla.. bordroda gözüken miktarlar arasında fark olduğu için bankanın SGK'ya bildirim yapma zorunluluğu var..

Diğer bankaların her bordroyu SGK'ya gönderdiğini sanmıyorum.. ama gene de böyle bir riski almamakta fayda var ;)