5510 a göre kıdem ve ihbar tazminatı ?

arkadaşlar 5510 sayılı iş kanununa göre işveren işçiyi sebepsiz işden çıkartırsa kıdem ve ihbar tazminatı neleri dikkate alınarak hesaplanıyo 4857 de buldum ama 5110 da bulamadım...
acil yardımızı bekliyorum

Ynt: 5510 a göre kıdem ve ihbar tazminatı ?

1475 sayılı yasaya baktınız mı?

- Yeni iş arama izni
4758 iş kanunu
MADDE 27. - Bildirim süreleri içinde işveren, işçiye yeni bir iş bulması için gerekli olan iş arama iznini iş saatleri içinde ve ücret kesintisi yapmadan vermeye mecburdur. İş arama izninin süresi günde iki saatten az olamaz ve işçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir. Ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır.

İşveren yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırırsa o süreye ilişkin ücret işçiye ödenir.

İşveren, iş arama izni esnasında işçiyi çalıştırır ise işçinin izin kullanarak bir çalışma karşılığı olmaksızın alacağı ücrete ilaveten, çalıştırdığı sürenin ücretini yüzde yüz zamlı öder.

diyor fakat yeni iş kanununda böyle bir düzenleme yok .... kıdem ve ihbar tazminatlarının kaldırıldığı yönünde medyada bazı haberler yayınlanmıştı.... şimdi doğru olan ne...

kıdem sadece emekli olana mı verilecek yoksa tamamen kalktımı veya eski düzenleme ile devam mı ediyo...
ihbar da 27. maddede ki hüküm 5110 da neden yok ne yapcaz..

Elma ile armutları birbirine karıştırmışsınız. Son iş kanunu 4857 noludur ve sadece kıdem tazminatı md için bir önceki (1475) geçerlidir. 5510 sigorta ile ilgilidir.