5510 İndirimlerinin Bordroya Yansıması

Arkadaşlar kolay gelsin,

Şimdi SSK bildirgelerini düzenledik 5510 daki indirimden faydalandık yolladık, onayladık.
Şimdi daha önce(%5 lik indirimden önce) çalıştığımız bordrolarımızı da indirimden faydalanmış hale getirmek gerekiyor.

Sorum şu;
Genel bordroda işçi ve işveren payı kısmındaki bilgilerden, işveren kısmına ilişkin olarak görülen primler %5 indirimli mi görülecek, yoksa eskisi gibi görülecek te ödenecek ssk tahakkukunu yaparken %5 düşürülüp te mi gösterilecek.

Ynt: 5510 İNDİRİMLERİNİN BORDROYA YANSIMASI.

bordroda değişiklik olmayacak sadece tahakukta %5 lik dilim olacak

Ynt: 5510 İndirimlerinin Bordroya Yansıması

selamlar
sayın kalisper kullanmış olduğumuz bordro programını güncelleme yaptım orada işveren payları düşülmüş gözüküyor.ben anlamadım şimdi işveren paylarında herhangi bir değişiklik olmayacakmı.
teşekkür ederim.

İşveren teşvik hesabı mevcut ssk işveren payını azaltan bir hesap değildir. Bordrolarda bir değişikliğe sebep olmaması gerekiyor. Sadece muhasebeye kolaylık olsun diye teşvik hesabı yaptırılıp bordroda gösterilebilir ama bordrolar yine olması gereken şekilde hesaplanacak.

sayın timutinn,
analadığım kadarı ile sizin bordro kayıtlarınızda ödenecek ssk primi ile tahakkuk fişindeki ödenecek ssk ile aynı olmamasından kaynaklanıyor ..
bordroda herhangi bir değişiklik olmayacak yalnız tahakkuk fişindeki indirimi kayıtlarınıza almalısınız
yani indirim turatının ödenecek ssk tutarına borç karşılığındada ilgili gelir hesabını alacaklandırcakasınız .
böylelike muhasebe ve tahakkuk fişi aynı olacaktır ..