5786 Sayılı Yasa ile Yapılan Değişiklik ve Sabıka Kaydı Problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan atabayn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3568sayılı kanunu 4 maddesi herhangi bir suçtan dolayı 5 yıl ve üzerinde hapis cezası almış olmak maddesi 5786 sayılı kanunla 1 yıl ve üzerinde hapis cezası almış olmak olarak değiştirilmiştir. bu durumda olan ve staj yapmakta olan veya stajı bitirmiş sınavlara giren arkadaşların durumunda herhangi bir değişiklik olurmu bu durumda olan arkadaşların bir araya gelerek ortak bir tavır ve çıkabilecek olumsuz bir karara karşı mahkeme yolunda ortak tavır belirlemek için arkadaşların yazmasını ekliyorum

Ynt: 5786 sayılı yasa ile yapılan değişiklik ve sabıka kaydı problemi

Geçiş hükümlerinde başlama sınavını kazananlar için eski hükümlerin uygulanacağı yazılı.

nane ' Alıntı:
Geçiş hükümlerinde başlama sınavını kazananlar için eski hükümlerin uygulanacağı yazılı.

nasıl yani anlayamdım,şimdi smmm olan biri 1 yıldan fazla ceza alırsa belgesi düşmüyormu...

accounter ' Alıntı:
nane ' Alıntı:

nasıl yani anlayamdım,şimdi smmm olan biri 1 yıldan fazla ceza alırsa belgesi düşmüyormu...

arkadaşım demek istediği şu; kanunun çıktığı tarihten önce staja başlama sınavını kazanmış olanlar 5 yıla, diğerleri 1 yıla tabi. mevcut smmm olanlar da zaten disiplin yönetmeliğine tabi (uyarma, kınama, geçici olarak meslekten alıkoyma, yeminli sıfatını kaldırma, meslekten men)