6.Ay Faturası 5. Aya İşlenmiş

Merhaba,

02.06.2014 tarihli faturayı 472 TL (400+ 72 TL KDV )işledik sonradan farkettik ki fatura 01.05.2014 tarihine işlenmiş( nasıl olduysa artık)
bunu Kdv beyannamesinde bildirdik .durumu geç farkettim fakat şimdi ne yapabilirim?
fatura tarihini değiştirsem o zaman mayıs ayında 72 TL fazla KDV beyan etmiş olurum.fatura tarihini değiştirmesem 6.ay faturasını 5 .aya işlemiş olurum.

yardımınıza ihtiyacım var..

Merhaba,

Konu esasında belgelendirilmemiş bir gideri kayda almakla ilgili olmasına karşın,
İlgili faturanın gerçek dönemine 01.06 tarihli olarak eski kaydı ters çalıştırıp kayıt ettikten sonra, doğru tarihe(02.06) yeniden faturayı girin derim.
Veri dairesinden sorulmadıkça sorun çıkacağını zannetmiyorum. Sorunsuz olmasını istiyorsanız KDV beyannamenizde düzeltme verebilirsiniz.

Merhaba,

Konu esasında belgelendirilmemiş bir gideri kayda almakla ilgili olmasına karşın,
İlgili faturanın gerçek dönemine 01.06 tarihli olarak eski kaydı ters çalıştırıp kayıt ettikten sonra, doğru tarihe(02.06) yeniden faturayı girin derim.
Veri dairesinden sorulmadıkça sorun çıkacağını zannetmiyorum. Sorunsuz olmasını istiyorsanız KDV beyannamenizde düzeltme verebilirsiniz.

30 TL'den kaçacam diye yanlış yapmaktansa ver düzeltmeni çıkar kayıtlarından mis gibi. En azından kafanda soru işareti kalmamış olur.

ilgili işlem dönemsellik kuralı başta olmak üzere muhasebenin ahlakına aykırıdır, nasıl olsa farketmezler düşüncesi yanlıştır arkadaşlar, düzeltme beyanı verilmesini tavsiye ederiz.

Merhaba,

Mayıs 2014 Dönemine Ait Katma Değer Vergisi Beyanınızda Sonraki Döneme Devr eden KDV tutarınız 72 TL nin üzerinde olmalıdır. Aksi takdirde İlgili Dönem için Vergi Ziyaı söz konusu olur.

Son düzenleme:
daha da önemlisi muhasebe fişi çıkartmıyor, yetkililerce imzalanmıyor ise.

Yevmiye defterinizi belgelerin tarihinden itibaren 10 gün içinde kayda almıyor ve defterinizi yazmıyorsunuz anlamına gelir ki çok ciddi sıkıntılar doğurur.

Kayıtlardan çıkartmanız önemle tavsiye edilir ve KDV beyannamenize düzeltme beyanı verilmesi tavsiye edilir.