6 Ayda Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gamze_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
G

gamze_

Ziyaretçi
sayın üyeler benım bı sorum olacaktı su an bi şirkette çalısmaktayım.çalıstığım sırketın muhasebesını tutan bayandan muhasebeyı öğrtenıyorum sımdılık kdv beyannamesı fatura işleme, vb. şeylerı ıyı bı sekılde öğrendım malı musavır bayandan elımden geldığınce herseyı öğrenmeye calısyorum çok ağır bi muhasebesı yok aslında kdv, 3 ayda bır muhtasar ve gecıcı vergı,ssk bildirgesi vb.bildiğim kadarıyla bunlar var sizce kendımı muhasebe konusunda nasıl gelıstırebılırım önerılerınız var mı sunuda belırteyım muhasebeye cok yabancı değilim ztnn sadece deneyımım yoktu sadece malı müsavır bayandan öğrendıklerım yeterlı mı yoksa ek bı kıtap kurs takvıyesı almalı mıyım?

Ynt: 6 ayda muhasebe

Eğer okul eğitiminiz yok ise öncelikle bunu sağlamalısınız.

okul eğitimim var okul yönunden bakarsak muhasebem ıyıdır tıc lısesı çıkıslıyım hemde 2 yıllık yuksek okul mezunuyum unıdeyken özel ders verdım muhasebe ıle ılgılı olarak ama okuldakı ıle iş hayatındakı aynı değil tabıı okulda öğrtendıklerımınde faydası oldu fakat bılmedığım cok sey varmıs sonucta muhasebe rısklı bısey ufak bı yanlıs olduğu zaman srketı de çok kötu etkıler sizce öğtenebılır mıyım bu surede

Vergi ve sosyal güvenlik (iş,sgk vs) kanunlarını okumalı ve bu kanunlarda yapılan değişiklikleri takip ederek bilginizin devamlı güncel kalmasını sağlamalısınız. Bugün gider kabul edilen birşey yarın kkeg olabilir.

Ynt: 6 Ayda Muhasebe

sayın üyeler yardımcı olacak kımse yok mu?

sayın cerselog tabiiki öğrenmek ıstıyorum elımden gelenı yapıyorum fakat sızlerınde önerılerıne ıhtıyacım var sızlerde bu yollardan gectınız bana önereceğiniz bı kac sey vardır sanırım

Sayın MEslektaş,
MAlumun teknoloji gelişti..SMMM arkadaşımızdan öğrendiklerinizden ziyade, güncel mevzuatı takip edeceksiniz.....Artık e- beyan, e-bildirge dönemleri var..Çoğu işlem sanal ortamda gerçekleşiyor....Muhasebe eskisi kadar zor değil......Dediğim gibi, güncel mevzuatı ve özellikle forumumuzu takip edin derim...
Başarılar...