6 Gün 11 Saat Çalışma

Merhaba 1 mart 2013 tarihinden itibaren
Haftada 6 gun gunde 11 saat calismaktayim bu ay sonu isten ayrilmayi dusunuyorum bi sure zarfinda agi almadim ve izinde kullanmadim. Calistigim yerden ne kadar para alabilirim.net 1200 tl aliyorum sgk asgari ucret tesekkurler

Tazminat alarak ayrılabilmeniz için haklı bir sebebinizin veya başkaca koşulların oluşmuş olması gerekir

SGK primlerinizin , almakta olduğunuz gerçek ücretten daha düşük bir ücret üzerinden ödeniyor olması ve fazla çalışmalarınız karşılığında ücretinin ödenmemesi , kıdem tazminatına hak kazandıran haklı fesih sebepleridir.
Bu sebeplerle sözleşmenizi feshetmeniz durumunda ihbar süresini de bekleme zorunluluğunuz bulunmamaktadır.
Fesih sonrası açacağınız davada gerçek ücretinizin daha yüksek olduğunu ıspatlamanız, yaptım dediğiniz fazla çalışma sürelerinizi ıspatlamanız , işverenin de bu süreler karşılığında ücretinin ödediğini ıspatlaması gerekir.

Ek,
-işciye uzun süre yıllık izin kullandırılmamış olması da işci yönünden fesih sebebi olabilecektir',özellikle 3 yıldan fazla ise,hatırladığım kadariyla sn.keremcem bu noktada bir y.kararı iletmiş idi.
-agi ödenmesi zorunludur,bu durum kanunen sağlanmış olup,iş kanunu açısından "agi"ödemesi geniş anlamda ücret kapsamına giriyor/girer İSE bu durumda işci yönünden fesih sebebi olabilir!...