fonradar

6111/4447 Sayılı 10.Madde Teşviki ?

Yeniyurt

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Haz 2005
Mesajlar
401
Selamlar. Öncelikle bu konu ile ilgili başlık açılmıştı orada kontrol edemedinizmi diyeceksiniz. ama o kadar uzun ki her birini okumak yorum çıkarmak kendin deki problemi orada bulmak hem zaman açısından hemde birliktelik sağlamaması açısından, konu o kadar karmaşıkki her bi arkadaşımız değişik yorum katmış olay baya bi karışmış benim zaten kafam karışık bana net cevap lazım, kuruma sorduğumda bana o konuda birşey sormayın, siz muhasebecisiniz bulur yaparsınız diye cevap veriyorlar. Ama hata yaptığınızda iş işten geçmiş oluyor o bilmediğini söyleyen memurlar yada idareciler tarafından (Aynı sorun Vergi Dairelerinde olmaktadır dönem dönem) yapılan hata yazı ile bir kaç ay yada yıl sonra karşınıza çıkabiliyor. __ Benim sorum yeni açılmış olan SGK işyeri dosyama 01.07.2011 Tarihinde İki işçi girişi oldu ve iki kişi ile işe başladık. Öncesi aylarda kimse olmadığından Ortalama alınmaz dendi. ve iki işçi de 24 Ay süre ile İşveren teşvikinden yararlanacak şekilde kayıt altına alındı. O tarihden beri 2011/ Temmuz, .....Aralık ve 2012 Ocak ayına kadar gelindi. Başlangıçtan bu yana şimdi 2012/Ocak yani 7. Aylık Prim Hizmet belgemi onaylayacağım Geriye doğru 6 aylık ortalama aldığımda 6*2= 12 , 12/6 = 2 ortalama iki benim Teşvik kapsamında yararlandırdığım kişi sayı sı da 2 yani ortalamaya eşit üzerinde değil. Benim Teşvikten yararlanabilmem için her ay yeni bir işçi mi almam gerekiyor. yoksa 24 ay boyunca iki kişi ile devam edersem işçi giriş çıkışı olmazsa Teşvikten yararlanmaya devam edebilirmiyim ? .. Çok hareketli işçi girişinin çıkışının olduğu firmalarda hesap kolay bu tip sabit bir kişi iki kişi çalışan işyerlerinde uygulama nasıl olacak çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.
 
Ynt: 6111/4447 Sayılı 10.Madde Teşviki ?

Bir işyeri 01.07.2011 tarihinde açılmıştır. Açılış tarihi itibariyle tüm teşvik şartlarına uyan 2 işçi işe almıştır. Geriye dönük 6 aylık ortalaması 0 olduğundan 0+ işçiler yani bu 2 işçi faydalanmasında sakınca yoktur.
 
Ynt: 6111/4447 Sayılı 10.Madde Teşviki ?

benim de şüpheye düştüğüm konu yeni açılan işyerinde 6 personel teşvikli çalışamaya başladı.ilk altı ayda bir değişiklik olmadı
fakat 7.ayda 2 kişi girdi.8. ayda teşviklilerden 4 kişi çıktı.9ayda 1kişi girdi (teşvikli)
soru 1- ilk giren ve çalışmaya devam eden 2 kişi teşviği devam eder mi?
soru 2- en son giren teşvikten yararlandırabilecekmiyiz.

birde bilanço usulu deftere tabi dernek teşvikten yararlanır mı
 
Üst