6111 ile verilen beyannamelerin akibeti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semihy79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
6111 ile 2009 yılına muhtasar kdv ve geçici vergi beyannamleri verdim. yaklaşık 30.000 tl vuk cezası kesildi. bundan sonra nasıl bir yol izlenecek cezaların akibeti ne olacak. bilgi verirmisiniz.

Ynt: 6111 ile verilen beyannamelir akibeti

cezaları taksitlendirme yaptıysanız vadesi geldikçe K.K.E.G yapacaksınız,peşin ödeyecekseniz de Bütün cezaları K.K.E.G yapacaksınız.

Ynt: 6111 ile verilen beyannamelerin akibeti

soru muhasebe kaydından ziyade sanırım kesilen cezaların ne olacağı konusunda.

kesilen cezalar, vergi ödemesi yapacağınız zaman bir dilekçe ile başvurulup sistem tarafından silinecek.

sayın üstad aynı olay benimde başımda beyannamaler boş kesilen cezanın tümümü kalkıyor

artırım bulunulan yılla ilgili olarak (beyanname vermeme cezası dahil) ceza kesilemez. kanunda ve tebliğde açık hüküm var. dolayısıyla kesilen cezalar terkin edilecektir.

5.maddeye göre verilen beyannamelerde ceza kesiliyor ancak ödemelerin tamamlanmasından sonra kaldırılacak fakat sayın malidbeyin yorumu kafamı karıştırdı sanırım 6.maddeden bahsediyor evet matrah artırımında bulunanlar için özel usulsüzlük cezası kesilmiyor ilgili dönemlere ancak kanunun yayımından önce takdire sevki sırasında kesilmiş özel usulsüzlük cezalarının kaldırılması söz konusu olur mu ?

Selamlar arkadaslar

Eski yıllara ait kdv kurumlar vs. beyannameleri onaylarken torba yasaya göre ödeme cıkanlardan

özel onay kısmında 6111 ve pismanlıkla yazan 2 kutuyuda mı isaretliyoruz ?

2006 yılına stopaj verdim ödeme ana para 330 tl damga 19,90 piş. zammı 408 tl toplam 758 TL + 70 Tl usulsüzlük cezası kesildi.

18 taksit sectim, taksit dökümü 330+19,90 TL yi kapsıyor gibi geldi bana. pismanlık zammı 408 Tl ile 70 tl usulsuzlük cezası silindi mi otomatikman ?

Doğrudur. Beyanı siz yapıyorsanız vergi tutarı haricindekiler siliniyor.

NİSANLI ' Alıntı:
Doğrudur. Beyanı siz yapıyorsanız vergi tutarı haricindekiler siliniyor.
Yanıt icin tesekkürler, cezaları kesmelerinin nedeni taksitlendirme bozulur ise tekrar işletmek üzere beklemeye alınıyor sanırım.

ne artırım yapmaya nede başka bir şeye gerek var.Ben bizzat yaptım kdv vardı 2007 yılından e beyanname üzerinden gönderdim ve 3073 usulsüzlük kesildi. Gittim çıkan damga vergisini ödedim dosya memuruna çıkıp kesilen cezayı sordum ödemeye karşılığı vazgeçilen alacak şeklinde silinmiş cezası.