6111 Sayılı İşveren Payı Teşviki

husok

Katkı Sunan Üye
Üyelik
18 Şub 2006
Mesajlar
453
Konum
istanbul
Merhaba arkadaşlar, ilk kez ocak ayında ssklı çalıştırmaya başlayan işyerinde daha evvel ssk'sı olmayan bayan işçi çalıştırmaya başladık, fakat ocak-ağustos arası bildirgeleri teşvik başvurusunu atladığımız için 5510 indirimli olarak normal verdik, şimdi bu aydan sonra işveren payı teşvikinden faydalanabilir miyiz? cezalı duruma düşer miyiz?
 
faydalanırsınız. cezalık durum yok. zaten cezayı kendi kendinize teşvikten faydalanmıyarak verdiniz.
 
açıkçası burda iki soru olmalı,
birincisi "ilk kez ocak ayında ssklı çalıştırmaya başlayan işyerinde daha evvel ssk'sı olmayan bayan işçi çalıştırmaya başladık"demişsiniz bu şahsa özel bir soru ise zaten teşvikten yararlanma süresine bakmalıyız.
ikincisi öncelikle 6111 sayılı teşvik için bağlı olduğunuz sgk müd. kodunuz açtırmalısınız.geriye yönelik faydalanmanız söz konusu olmadığı için cezalık bir durum yoktur.
bilgilerinize.
 
6111 teşvikten yararlanmak için kod açtırmaya gerek yok. bildirge ana mesünden 4447/Geç.10.md. Sigortalı Giriş. kısmını tıklayıp ilgi personelin yanında incele butonundan tıklayıp onaylıyoruz. eğer sigortalı mezun olduğu bölüm ile ilgili mesleği yapıyorsa, teşvik süresine ek süre verilirse diploma ve üst yazı ile sgm bilgi verilecek.
 
Arkadaşlar Merhaba,

6111 teşvikinden biz de yararlanıyoruz. fakat bugun bir şey öğrendirk. Ebildirgeden personelin faydalanıp faydalanmayacağı sorguladığımız ekranla birlikte, kişinin işe girdiği aydan önceki 6 aydaki personel sayısının ortalamasının alınması ve bu kişinin bu ortalma sayının 1 üstünde olması gerekiyormuş ve her ay kontrol etmek gerekiyormuş. kontorlleri yaptığımızda işçimizin bazı aylarda ortalmanın altında olduğunu gördük, bu nedenle yarın bağlı olduğumuz sgk müdürlüğünü arayacağız. bu nedenle Sigortadan ne gibi cezalar ile karşı karşıya kalırız.
 

Benzer konular

Üst