fonradar

6552-Muhasebeci̇ler Elektroni̇k Ortamda Mükellef Adına Başvuru Yapamaz

Üyelik
4 Kas 2008
Mesajlar
84
Konum
Bursa
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı

Tarih : 26/11/2014
Sayı : 87893753-010.06.01.[36-05]-115059
Konu :

BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILANDIRILMASINA DAİR İÇ GENELGE
(Seri No: 2014/2)

................. VALİLİĞİNE
(Defterdarlık:Gelir Müdürlüğü)
................. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA


6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 73 üncü maddesinin uygulanmasına ilişkin olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.

A-BAŞVURULARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Bilindiği gibi, 6552 sayılı Kanunun 73 üncü maddesi hükmünden yararlanmak isteyen mükelleflerin bağlı oldukları her bir vergi dairesine ayrı ayrı yazılı olarak başvuruda bulunmaları mümkün olduğu gibi posta yoluyla, Başkanlığımız internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden internet vergi dairesine erişmek suretiyle ya da motorlu taşıtlar vergisi ve/veya taşıtla ilişkili idari para cezaları için bulundukları ildeki/ilçedeki motorlu taşıtlar vergisini tahsile yetkili vergi dairelerine başvuruda bulunabileceği 1 Seri No.lu Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılmasına Dair Genel Tebliğinde açıklanmıştır.

Ayrıca, madde hükmünden yararlanmak için yapılacak başvurularda aşağıda belirtilen hususlara da dikkat edilmesi gerekmektedir.

1. Muhtelif kanunlarda yer alan sorumluluk düzenlemeleri nedeniyle mirasçılar, kefiller, şirket ortakları, kanuni temsilciler, yeminli mali müşavirler ve serbest muhasebeci mali müşavirler gibi amme borçlusu sayılan kişilerin madde hükümlerinden yararlanmak için elektronik ortamda başvuruda bulunmaları mümkün değildir.


http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1...type=icgenelge
 
merhaba... ben internet hizm.kullanımına ilişkin olan yetki belgesi ile 26/11/2014 den önce GİB de bende görünen birkaç müşterime başvuruyu yaptım ve daireden ödeme listeleri geldi....bunların kişisel şifreleri yoktu..bu durumda ne olacak maliye bu başvuruyu iptalmi edecek yani...madem baştan çıkarsınlar bunu yayınlasınlar... başvuru sonu gelmişte ondan sonra yayın yapıyorlar..uzamasaydı sonuçda olay bitmişti.önereceğiniz bir şey varmı.
 
Üst