6552 Sayılı Kanuna Göre Kasa Ve Ortaklar Hesabının Düzelti̇lmesi̇

Üyelik
22 Kas 2006
Mesajlar
26
Merhaba arkadaşlar

6552 sayılı kanuna göre kasa ve ortaklar hesabındaki düzeltmeyi yapmak için hesaplama yaptıktan sonra kurumlar vergisi beyannamesi ile mi beyan etmek gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim.
 
İnternet vergi dairesinde sırf bunun beyanı için özel beyanname hazırlandı, bu beyanname ile müracaat edeceksiniz.

25.09.2014 - 6552 SAYILI KANUNUN 74. MADDESİ GEREĞİ "KAYITLARDA YER ALDIĞI HALDE İŞLETMEDE MEVCUT OLMAYAN KASA MEVCUDU VE ORTAKLARDAN ALACAKLAR BEYANI" HAKKINDA
6552 sayılı İş kanunu ile Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılanmasına Dair Kanunun 74.Maddesi gereği KAYITLARDA YER ALDIĞI HALDE İŞLETMEDE MEVCUT OLMAYAN KASA MEVCUDU VE ORTAKLARDAN ALACAKLAR HAKKINDA BEYANINI vermek isteyen mükelleflerimiz e-beyanname ile beyanname gönderebilmeleri için Beyanname Düzenleme Programını güncellemeleri gerekmektedir. Açıklamalar için Linki tıklayınız.
 
teşekkür ederim bu konuyu vergi dairesine bende sormuştum Ek5 ile verilecek demişti bdp yi güncellediğimde öyle bir beyanname göremediğimden emin olmak için sormak istedim güncellemeyi yeniden yapayım o zaman

TEŞEKKÜR EDERİM
 
Arkadaşlar ben 3. dönem geçiciyi verdim 1milyon tl matrah artırımı beyanında bulunacağım verdiğim geçici vergi beyanları ile ilgili herhangi bir düzeltme vermem gerekiyor mu? yoksa 4. dönemde yazsam olur mu?
 
Örneğin ortaklar cari hesabınızın net tutarı 200.000 TL, bunun de 120.000 TL sini ortaklar şirketin faaliyeti dışında işletmeden çekip kullandılar. Sizin çekiş tarihinden itibaren adatlandırma yapmanız gerekirdi. Eğer adatlandırma yapmadıysanız düzeltme yapmanız gereki. Beyan tarihinden önce sona ermiş olan 2104 geçici vergi dönemlerine ilişkin düzeltmeleri cezasız ve faizsiz olarak yapabilirsiniz.
Şayet yapmazsanız. 31.12.2014 tarihinden sonra yapılacak bir vergi incelemesinde denetim elemanı adatlandırmayı cezalı ve faizli olarak yapabilir.
 
Arkadaşlar beyan edilecek olan vergi ne zaman ödenecek
yada taksit yapılıyor mu ?
 
Beyanname verme süresi içinde ödenecek, taksitlendirme yok.
 
Üst