fonradar

6645 Kanunla İşveren

tanufuk

Katkı Sunan Üye
Üyelik
23 Ocak 2009
Mesajlar
195
Konum
istanbul
Değerli grup üyeleri merhabalar,
Bilindiği üzere;6645 sayılı (23 nisan) kanunda resmi gazetede yayınlanan kanun çerçevesinde, iş kazası meydana gelmeyen işyerlerinde çalışlanların işsizlik sigortası işveren payı 3 yıl süreyle % 1 olarak alınması ile ilgili, uygulama ne zaman ve nasıl yapılacaktır.
Bilgilerinizi ve paylaşımlarınızı rica ederim.
iyi çalışmalar
 
uygulama 01/01/2016 tarihi itibariyle başlayacaktır. Uygulama konusunda fikrim e-bildirge yaparken tahakkuk fişinde KVSK nı otomatik %1 alacaktır diye düşünüyorum.
 
çok tehlikeli sınıfta yer alıp ondan fazla çalışanı bulunuyor ise yürürlüğe girdi yani 23/04/2015 itibari ile bu hak doğdu. Ama madde sonunda belirtildiği gibi uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirleninceye kadar beklemek zorundasınız.
 
Sn.Merkür2, çok tehlikelilerin dışında olanlar için uygulama yapılamayacak mıdır?
tşk.
 
Sayın Grup üyeleri
Merhabalar

Bu teşvik ne oldu. Bilgisi olan varmdıır. Yaptığım araştırmalarada herhangi bir uygulama tebliği bulamadım. SGK'yı aradım fakat onlarında bilgisi yok.
 
Uygulama; işyerleri için 23/4/2015 tarihinden itibaren 3 yıl içinde ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası meydana gelmez ise; çalışanların işsizlik sigortası işveren payının bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere ve üç yıl süre ile %1 olarak olarak uygulanacağı şeklinde.
 
Üst