6736 Kanun Geçmiş Dönem Verilmeyen Beyanlar

gscaglar

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Eyl 2013
Mesajlar
127
Konum
istanbul
merhabalar,

yeni bir mükellef geldi ve eski smmm sinin yanında çalıştırdığı eleman kendisini smmm olarak tanıtmış ve 2013 den bu yana kdv,geçici, gelir ve muhtasar beyannameleri verilmemiş.

sorum şu: 6736 sayılı kanundan yararlanarak bu beyannameleri cezasız yada ufak bir ceza ile nasıl vermem gerekmektir. kanunu okudum ama tam çözemedim. yardımlarınızı rica ediyorum.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Mükellefiyet Kayıtları Olup da Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinde Zarar Beyan Etmiş veya Hiç Beyanname Vermemiş Olan Mükellefler ile Faaliyette Bulunduğu veya Gelir Elde Ettiği Hâlde Mükellefiyet Tesis Ettirmemiş Olanların Matrah Artırımı
2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015 yıllarına ilişkin olarak,
-Yıllık gelir vergisi beyannamelerinde zarar beyan eden mükellefler,
-Yıllık gelir vergisi beyannamelerinde indirim ve istisnalar nedeniyle matrah beyan etmeyen mükellefler,
-Mükellefiyet kayıtları olup da beyanname vermemiş olan mükellefler,
-İlgili yıllarda faaliyette bulunmuş veya gelir elde etmiş olup da bu faaliyetlerini ve gelirlerini vergi dairesinin bilgisi dışında bırakanlar
bu bölümdeki açıklamaları esas alarak matrah artırımından yararlanabileceklerdir

6736 Sayılı Kanun (Ek:5).maddesine göre hareket edeceklerdir
 
Gelir yönünden matrah artırımında bulunacak, bunun üzerinden hesapladığı %18 KDV yi (asgari tutardan az olmamak üzere) KDV artırımında kullanacak ayrıca stopaj yönünden (ödeme türüne göre) vergi artırımında bulunacak. GEçici vergiler yönünden birşey yapmanıza gerek yok.
 
Üst