fonradar

6736 Taksit Güncel Vergileri Ödemediğimizde İptal Olur mu ?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,485
Konum
istanbul
6736 yasa ile vergi ve ssk borçlarını taksitlendirdik
Taksitleri öderken ayrıca güncel çıkan vergi borçlarını (KDV-Stopaj-Kurumlar vb.) ödemediğimizde 6736 ile yapılan taksitlendirme bozulur mu? Yani taksitleri ödesek ancak güncel vergileri ödemezsek 6736 taksitlendirme iptal olur mu?
Gözden kaçan bir konu
Saygılar
 
Üstad sgk için yapılan yapılandırmada taksitlendirmeden sonraki borcu da ödersek eğer cari ayı indirimli verme imkanımız var ama ödemezsek zaten bundan faydalandırmıyor bizi. Bunun dışında da sonraki borcu ödemediğimiz için yapılandırmanın bozulmaması gibi bir durum söz konusu değil diye biliyorum. Vergi içinde aynı şekilde bozulmuyor. Düşündüğümüzde de bozulmaması gerek zaten. İyi çalışmalar..
 
GİB Rehberden Alıntı;
7. YAPILANDIRMADAN YARARLANMANIN DİĞER ŞARTLARI
Kanun hükümlerinden yararlanmak için iki önemli şart aşağıda belirtilmiştir:
›   Taksitlendirilen borçlar içinde;
Yıllık Gelir veya Kurumlar Vergisi, Gelir veya Kurumlar (Stopaj) Vergisi, Katma Değer Vergisi, Özel Tüketim Vergisi borcu bulunuyor ise bu vergiler ile ilgili olarak taksit ödeme süresi boyunca beyan edilip tahakkuk edecek tutarların da süresinde ödenmesi gerekmektedir.
Ancak, yukarıda belirtilen vergiler ile ilgili beyan edilip tahakkuk edecek tutarların bir takvim yılında iki defadan fazla süresinde ödenmemesi durumunda kanun hükümleri ihlal edilmiş olacaktır.
*****Rehberdeki Alıntıya Göre Güncel Vergi borçları Da Ödenmezse Taksitlendirme Yine Bozuluyor? Ben mi Yanlış Anlıyorum? Bu Durumda Neredeyse bütün Taksitlendirmeler İptal Olur Düşüncesindeyim*****
 
Son düzenleme:
Vergi dairesinden eksik bilgi verilmiş bana, dediğin doğru üstad, ondan sonraki borcun da vadesi içinde ödenmesi gerekiyormuş. Vergi iletişim merkezi ile görüştüm. Ve yine dediğin gibi neredeyse bütün taksitlendirmeler iptal olacak
 
Bir dönem içinde 2 defa atlama imkanınız var.Ama sadece taksit değil veya sadece cari vergi değil.her ikisinden de toplam 2 defa..Zaten bir süre sonra yapılandırmaların çoğu maalesef bozuluyor.Bu arada şunuda söylemeden geçemeyeceğim.Bunuda bizim görevlerimiz arasında addeden bazı mükelleflerde çıkıyor maalesef.Bir süre sonra mükellef bize soruyor,atladığım ödeme varmı,yapılandırmam bozulmuş mudur diye.Hiç bu toplara girmiyorum.Kendin takip edeceksin diyorum...
 
Evet.Bunlarda da yapılandırma müracaatlarında dikkat ederseniz taksitlerle birlikte cari primlerinde düzenli ödenmesi gerektiği yazar.
 
Arkadaşlar bir mükellefin özel durumundan ötürü şirket bünyesindeki araçları icra yolu ile satış yapabilmesi için (özel detayını bilmiyorum) benden 6736 sayılı kanun ile yapılandırılan ve taksitlenen borçlar için yapılandırmanın iptalini istemektedir. Bu mümkünmü? Yani Nakil vergi dairesine işte şu araçlar için yapılan yapılandırmanın iptal edilmesini talep ediyoruz şeklinde dilekçe yazsak sizce bu şekilde bir işlem mümkünmüdür?
 
Yalnız matrah arttırımları için aynı şey geçerli değildir.Bunlar zamanında ödenmese de matrah artırımları geçerlidir sadece ödenmeyen taksitlere gecikme faizi eklenecektir.
 
Evet Sayın Tahsin Kurt dediğiniz gibidir. Hemde bu ceza normal yasal faizin iki katı şeklinde. Benim sorum ve Nakil Vasıtaları Vergi Dairesinde yaşayacağıma inandığım sorunum şirket araçları üzerinde gözüken MTV,Trafik Cezası v.b. türden yapılandırılmış dosyanın tamamen iptalini talep etmek. Vergi dairesi bana kesin neden diye soracağına eminim. Çünkü tamamını yatırmak istesen hepsini bir kalemde peşin ödeyebiliyor sun hiç yatırmak istemesen yapılandırma taksitlerini aksat otomatik iptal olacaktır denecektir. Bu nedenle her iki durumdan yola çıkarak neden iptal ediyorsun sorusuna cevap arayabilir...
 
Üst