fonradar

689 Hesap Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan efeegeli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar.
Kullanmakta olduğumuz Noktadan noktaya telefon hattımızı iptal ettirdik.Son dönem faturası kullanmadığımız halde elimize geldi yetkililer ile görüşmemiz neticesinde iade faturası kesiniz dediler.
Gelen fatura kaydını şu şekilde yaptık
770 ... B
191 ... B
689 ... B
320 ........A

şeklinde kaydettik.

İade işlemini ne şekilde fatura edebiliriz.

Ynt: 689 Hesap Hakkında

320 (b)
770 (a)
391 (a)
689 (a)

şeklinde tahmin ediyorum...

gelir ve gider hesaplarına netleştirme yapılmaz .Bu hesaplar bürüt tutarları ile tabloda yer almalıdır dolayısı ile gider yazdıgınız tutar karşısında gelir katdetmelisiniz . 689 ( a) yerine 679 nolu hesabın kullanılması gelir tablosu ilelerine daha uygundur
saygılar,

Rutin yanlışlardan birini "AyAşAr" çok güzel özetlemiş... Mesleğimizin geleceği için bu tip işlemlere dikkat etmemiz lazım..

Gelir ve gider hesaplarına netleştirme olmaz,buna katılıyorum.Ancak gerçek mahiyetten hareketle aslında benim olmayan bir gider kaydının iadesinde iadenin giderden düşülmek suretiyle netleşmesinin sakıncasının olmadığını düşünüyorum.sonuçta iade edilen gider zamanında faydalanmak için katlanılmış fakat daha sonra iade edilmiş bir maliyet değil.

böyle durumlarda en doğru kaydın gider hesabı yerine aktifte bir hesabın (örneğin 136 olabilir) kullanılmasıyla oluşturulması gerekir diye düşünüyorum.

efeegeli arkadaşın verdiği örnekten hareketle;

yersiz gelen faturayı

136 xxx
336 xxx

iadeyi de tam tersiyle kapatabiliriz.

Selamlar