fonradar

7103 Sayılı Kanun Geçmişe Yönelik Teşvik Muhtasar Byn Hk.

greatviper

Katkı Sunan Üye
Üyelik
14 Mar 2014
Mesajlar
109
Konum
Antalya
Merhaba sayın üyeler,
2018/haziran ayına ait 27103 sayılı kanundan faydalanan personelin sigorta prim tahakkuku kesilecektir.
Aşağıda belirttiğim 304 seri nolu gelir vergisi genel tebliği 10. maddesine göre, sadece haziran ayındaki
bildirdiğimiz personellerin gelir vergisi + damga vergisi teşvik indirimlerini 2018/06 dönemi muhtasar beyanda terkin edeceğim.
Sormak istediğim, OCAK-MAYIS 2018 arası geçmişe yönelik 27103 sayılı teşvikten faydalanırsak,bu dönemdeki personel için
bir sonraki muhtasar beyanname döneminde (örneğin 2018/07 dönemi) OCAK-MAYIS da faydalanılabilinen gelir vergisi + damga vergisi teşvik indirimini topluca terkin edebilir miyiz?
Ben aşağıdaki 7/b maddesinden bu şekilde yapabileceğimizi anlıyorum.


304 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 10. madde aşağıdaki gibidir.

7) 7103 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin 1/1/2018 tarihinden itibaren uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girmesi nedeniyle;

a) Bu Tebliğin yayımı tarihine kadar Tebliğin 4 ve 7 nci maddelerindeki şartları taşıyan sigortalılardan dolayı yararlanılamayan gelir vergisi stopajı teşvik tutarları, bu tarihten sonra verilecek ilk muhtasar beyanname/muhtasar ve prim hizmet beyannamesi üzerinde mahsup edilecektir. Mahsup işleminin yapılabilmesi için teşvikten yararlanılamayan dönemlere ait bilgilerin de ilk muhtasar beyanname/muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ekinde verilecek bildirime eklenmesi gerekmektedir.

b) Bu suretle mahsup edilemeyen bir tutarın kalması halinde, kalan tutar, sonraki aylarda verilecek muhtasar beyannameler/muhtasar ve prim hizmet beyannameleri üzerinde, yukarıda açıklanan esaslar çerçevesinde mahsup edilecek olup önceki dönemlere ait muhtasar beyannameler/muhtasar ve prim hizmet beyannameleri için bu nedenle düzeltme yapılmayacaktır.
 
Evet sonraki aylarda topluca mahsup edebilirsiniz ocak-mayıs arasını.

Sayın Rietveld,
Kanunda açıkca
''a) Bu Tebliğin yayımı tarihine kadar Tebliğin 4 ve 7 nci maddelerindeki şartları taşıyan sigortalılardan dolayı yararlanılamayan gelir vergisi stopajı teşvik tutarları, bu tarihten sonra verilecek ilk muhtasar beyanname üzerinden mahsup edilecektir.'' diyor

İlk muhtasar beyanname de 23 temmuz 2018 e kadar vermemiz gereken 06/2018 muhtasar beyanı.
Siz,''sonraki aylarda verebilirsiniz'' diyerek herhangi bir genelgeye göremi diyorsunuz yoksa sadece yorumladınız mı?
 
Şundan dolayı dedim evet haziran muhtasarında mahsup edilecek ama eğer daha mahsup edilecek tutar kalırsa kalan tutarda sonraki muhtasarlarda mahsup edilebilir.
 
Şundan dolayı dedim evet haziran muhtasarında mahsup edilecek ama eğer daha mahsup edilecek tutar kalırsa kalan tutarda sonraki muhtasarlarda mahsup edilebilir.

Tamam üstad şimdi anlaşıldı. Teşekkürler. Bir diğer konu ise örneğin Ahmet isimli personel OCAK'tan itibaren çalışmaktadır.
''İstihdamın Teşvikine İlişkin Bildirime'' giriş yaparken gün sayısı, gelir vergisi , agi vs. gibi bilgileri yazarken OCAK-HAZİRAN tüm ayların toplamını bir satırda mı yazmalı yoksa her ay için ayrı ayrı mı giriş yapılmalıdır?
 

Benzer konular

Üst