fonradar

7326 Sayılı Kanun Vergi Artırımı 5/2-a,b Ücret Ödemeleri

Üyelik
18 Ağu 2021
Mesajlar
7
Konum
Kayseri
Defter Beyan sisteminden > Yıllık vergide 2020 yılı için vergi artırımında bulunmak istiyorum. Ücretin gayri safi tutarı 35.316 TL, artırım oranı %2'ye göre 706,32 TL yazıyorum. Ancak aşağıdaki hatayı veriyor. Kalan ücret geliri bende 0 gözüküyor ve hiç değişmiyor. Bu hatayı alan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim.

Ücret gelirlerinize ilişkin kalan ücret geliriniz 49000TL'den fazla olmadığından beyana dahil edilmez.​

 
7326 sayılı kanuna göre matrah ve vergi artırımı Defter Beyan Sisteminden yapılmıyor. E-beyanname düzenleme programı (ebyn.exe) indirip, kurmak gerekiyor. Her bilgisayarda çalışmayabiliyor, başka bilgisayar deneyin. Dosya menüsünden > 7326 matrah artırımı seçin. Orda hangi konu ile ilgili matrah artırımı yapılacaksa oranları otomatik çıkıyor, siz sadece tutar ve genel işletme bilgileri giriyorsunuz. Gerekli bilgileri girip kaydet > paket oluşturun. O paket ebyn klasörüne iniyor.
Sonra e-beyanname web sitesinden giriş yapın. Paket ara menüsünden bilgisayrdaki paketi bulup, gözat la yükleyin. Sonra paket gönder ve beyanname oluşturun. Beyanname doğruysa onaylayın. Sonra tahakkuk oluşuyor.
 
Üst