9/1 Kdv Tevkifatı ve Diğer İade Hakkı Doğuran İşlemler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merihs12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merihs12

Katkı Sunan Üye
Canlı et alımı ve satımı yapan yapan kasap mükkellefimizin kdv beyanında kısmi tevkifat uygulanan işlemini yazdığımda bana göndeririken uyarı veriyor.Kısmi tevkifat uygulanan işlemlere ait bilgi girilmişse diğer iade hakkı doğuran işlemler tablosuna bilgi girilmelidir diyor.Bunun nedeni konusunda bana bilgi verebilecek olan varsa şimdiden teşekkür edeiyorum ?

Ynt: 9/1 Kdv Tevkifatı ve Diğer İade Hakkı Doğuran İşlemler

kdv iadesi talebiniz yoksa diğer iade hakkı doğuran işlemler tablosuna tevkifatlı kısım ile ile ilgili bilgiyi girip yüklenilen kdv.'ye 0(sıfır) yazarak gönderebilirsiniz.

satışları tevkifatlı olup alışlar nedeniyle ödediği kdv.yi indirim konusu yapmak yerine iade olarak almak isteyenler için yüklenilen kdv'nin doldurulması ve diğer bilgilerin vergi dairesine verilmesi gerekiyor, detayını çok fazla bilmiyorum ama iade talebiniz yoksa yukardaki gibi yapılması gerekiyor, ben de maliyeye sormuştum.

kdv iade talebimiz yoksa tevkifatlı faturanın matrahı beyannamenin arkasındaki diğer iade hakkı doğuran işlemler kısmına yazılması gerekir mi.