97 Yılı Stopaj Cezası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan heerdeem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

heerdeem

Katkı Sunan Üye
bir mükellefe 97 yılına ait kira stopaj takdir komisyonunda cezalı tarhiyat yapılmış. karar 2002 haziran gibi çıkmış. bu mükellef vergi barışından faydalanmış. bazı arkadaşlar bu cezayla ilgili vergi barışından faydalanabileceğimizi söyledi.

mükellefin kafasında soru .ben vergi barışından faydalandım. iğneden ipliğe ne borcum varsa bu barışla! ödedim. daha ne barışı.....

yorum ya da başka fikir verecekler saygıyla dinlenir ya da okunur

ayrıntı...

Sevgili meslekdaşım,

mükellef stopaj vergi konusunda ilgili yıla ait vergi barışı yapmış mı? Genellikle gelir, kurumlar ve kdv konusunda yapıldı ama çoğu kişi muhtasar ödemelerini arttırmadı.

Vergi barışı yapılan vergi türü ile ilgili başka tarhiyat yapılamaz. 4811 sayılı kanun açık ve bir emsal karar elimde vardır.

Cezalı tarhiyat kendisine ne zaman tebliğ edilmiş? Eğer tebligat vergi dönemini takip eden 5 yıldan sonra ise zaman aşımına girer.

Saygılarımla.
Bülent Erişen

sayın bulent erişen bey

Sevgili meslekdaşım,

mükellef stopaj vergi konusunda ilgili yıla ait vergi barışı yapmış mı? Genellikle gelir, kurumlar ve kdv konusunda yapıldı ama çoğu kişi muhtasar ödemelerini arttırmadı.

Vergi barışı yapılan vergi türü ile ilgili başka tarhiyat yapılamaz. 4811 sayılı kanun açık ve bir emsal karar elimde vardır.

Cezalı tarhiyat kendisine ne zaman tebliğ edilmiş? Eğer tebligat vergi dönemini takip eden 5 yıldan sonra ise zaman aşımına girer.

Saygılarımla.
Bülent Erişen
adlı yazınızdaki emsal kararı gönderebilirnisiniz.
mehmet bastem erzurum
[email protected]