[FONT="]TTK nunun pay devrine ilişkin maddeleri:[/FONT]
[FONT="]MADDE 338[/FONT]
[FONT="]- (1) Anonim şirketin kurulabilmesi için pay sahibi olan bir veya daha fazla kurucunun[/FONT]
[FONT="]varlığı şarttır. 330 uncu madde hükmü saklıdır.[/FONT]
[FONT="](2) Pay sahibi sayısı bire düşerse, durum, bu sonucu doğuran işlem tarihinden itibaren yedi gün içinde[/FONT]
[FONT="]yönetim kuruluna yazılı olarak bildirilir. Yönetim kurulu bildirimi aldığı tarihten itibaren yedi gün içinde,[/FONT]
[FONT="]şirketin tek pay sahipli bir anonim şirket olduğunu tescil ve ilan ettirir. Ayrıca, hem şirketin tek pay[/FONT]
[FONT="]sahipli olarak kurulması hem de payların tek kişide toplanması hâlinde tek pay sahibinin adı, yerleşim yeri[/FONT]
[FONT="]ve vatandaşlığı da tescil ve ilan edilir. Aksi hâlde doğacak zarardan, bildirimde bulunmayan pay sahibi ve[/FONT]
[FONT="]tescil ve ilanı yaptırmayan yönetim kurulu sorumludur.[/FONT]
[FONT="](3)Şirket, tek pay sahibi olacak şekilde kendi payını iktisap edemez; ettiremez.[/FONT]
[FONT="]NOT:- ortak sayınız 1 kişiye düştüğünde doğal olarak , Yönetim Kurulu üye sayınızı da 1 kişiye düşürmek isterseniz ya da 1 kişiye düşürmeyip, ortaklıktan ayrılan Yönetim Kurulu üyeleri,ortak dışından Yönetim Kurulu üyesi olarak devam edecekler ise;,Şirket Esas Sözleşmenizin Yönetim Kurulu maddesinde değişiklik yaparak genel kurulun onayına sunmalısınız. (çünkü sözleşmenizin Yönetim Kurulu maddesinde:Yönetim kurulu üyesi ortaklar arasından seçilecek en az 3 kişiden oluşur ibaresi değişmelidir)[/FONT]