A4 Fotokopi Kağıdının Kdv Oranı Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oz67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
(A4 FOTOKOPİ KAĞIDI) NIN KATMA DEĞER VERGİSİ ORANININ %8 OLARAK DÜZENLENDİĞİNİ GÖRDÜM.
KATMA DEĞER VERGİSİ MEVZUATINDA (A4 FOTOKOPİ KAĞIDI) NIN KDV ORANININ %8 OLMASI İLE İLGİLİ BİR BİLGİ BULAMADIM.
BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Forum kuralı' Alıntı:
Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade edecek şekilde seçmeniz gerekiyor. Konu başlığı açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanılmamalıdır. Ayrıca yardım, acil, lütfen, kişiye özel gibi başlıklar açmak yasaktır. Bu başlıkları açan kullanıcılar uyarılacaktır ve açtığı konu silinecektir. Bu kuralın 2. bir ihlali söz konusu olursa moderatörler tarafından üyelik iptali yapılabilir.

Lütfen forum kurallarına uyalım.

Merhaba

Sayın oz67,

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

http://www.gelirler.gov.tr/gelir2.nsf/kdvoranlari2005?OpenPage

Bu linkte geçen bilgilere göre;

II /B/5- Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 4801.00 pozisyonunda yer alan gazete kağıdı (rulo veya tabaka halinde) ile 48.02 pozisyonunda yer alan baskı ve yazı kağıtlarının teslimi,

için KDV oranı %8 olarak belirtilmiştir.

öncelikle dostça yaklaşımınız için teşekkür ederim.
belirttiğiniz gibi kdv oranları listesinin 2 sayılı listesinde B) DİĞER MAL VE HİZMETLER başlığı altında 5- Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 4801.00 pozisyonunda yer alan gazete kağıdı (rulo veya tabaka halinde) ile 48.02 pozisyonunda yer alan baskı ve yazı kağıtlarının teslimi,
nin %8 kdv ye tabi olduğu belirtilmiştir.
fakat (a4 fotokopi kağıdı) 48.02 pozisyonuna değil 48.23 (4823.90.40.20.00 Fotokopi kağıdı) pozisyonuna girmektedir. Bu nedenle bu maddeye göre %8 kdv uygulanabilmesi söz konusu değildir.