A4 Kağıt Onayı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan egemen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
30 May 2005
Mesajlar
57
Resmi defterlerini A4 kağıt olarak onaylatan ve bunları lazerjet yazıcılardan döken muhasebeci arkadaşlara soracağım bir soru var.defter dökerken yazıcının yanlışlıkla 2 veya daha fazla sayfayı yapışık olarak aldığı durumlar oluyormu?Teşekkurler
 
A4 kağıdın usulüne uygun olarak tasdik edildiğinde yasal defter olarak geçerli sayılacağına dair bir kaç mükteza olmakla birlikte, bazı meslek mensupları sürekli form olmadığı takdirde incelemede sorun çıkabileceğini söylediler.
A4 kağıda yasal defterlerin tasdik edilmesinde problem çıkar mı? Uygulamada bu yola başvuran meslek mensupları var mı?
 
2005 yılı defterlerini A4 kağıdına tastik etmiş bulunmaktayız. Bu konu hakkında önce bir araştırma yaptık. Vergi dairesi müdürlüğüne sorduk. kesin net bi cevap alamayınca. Zonguldak defterdarlığından mükteza istedik. Olumlu cevap verildi.

İş yerimizde. Xerox lazer printer kullanmaktayız. Üst model. sayfaları düzgün şekilde ayırıp konulduğunda her hangi bir sorunla karşılaşılmıyor... ve emin olun sürekli formdan daha fazla verim alıyorsunuz. ayrıca cilt makinesi aldık. defter çekimleri sonrasında ciltlemeyi düşünüyoruz. kitapcık şeklinde saklanacak :))

devir nokta vuruşlu yazıcı kullanma devri değildir. hem pratik hem daha ekonomik. eskiden günlerce sürecek olan defter çekimi işleri kısa süre içinde bitirilebiliyor. ama düzen şart. arada bir sayfa kaybolması durumunda sorumluluk büyüyor. artısı ve eksileri göz önünde...
 
Sayın Mysd,
Defterdarlıktan aldığınız müktezayı meslek mensubu olarak şahsınız için mi aldınız, yoksa işlerini yaptığınız her müşteri için ayrı ayrı mükteza mı aldınız? Mali müşavir olarak kendimiz için bir mükteza almamız yeterli olur mu?
 
SMMM. sıfatımızla başvurduk. numara sırasının müteselsil şekilde devam ettiği taktirde herhangi bir sorunun olmayacağını ve kullanılabileceği cevabını aldık. Orjinal metni bulursam eklemeye çalışırım.

Biz olayı genel itibariyle sorduk. Şahsımıza münhasır bir olay değildi. Genel itibariyle sorduk. ayrı ayrı mükteza almaya gerek yok.

Ufak bir açıklama daha eklemek istiyorum. A4 fikrini daha önce maliye postasının arka kapağında bir yazıcı firmasının reklamında gördük. yazıcı firması İstanbul Defterdarlığına bir mükteza sunmuş demiş ki yazıda. Önlü arkalı kullanarak A4 kağıdının kullanılması mümkünmüdür. Yazıcıda önlü arkalı baskıyı aynı anda destekleyen bir model. Kendi yazıcılarını satmak için olayı saptırmışlardı... Soru önlü arkalı basmak mümkünmüdür şeklindeydi. cevapda ona göre verilmişti.

Ama böyle bir zorunluluk yok.
 
Yıl sonu yaklaşıyor

Arkadaşlar yıl sonu yaklaşıyor
A4 ile ilgili tecrübesi olanlar daha fazla deneyimlerini yazarlarsa çok iyi olacak,
kendi adıma bu sene ciddi olarak düşünüyorum.
Teşekkürler
 
Arkadaşlar A4 kağıda önlü arkalı defter yazdırmak mümkündür. Ama her iki tarafıda tasdik edilmiş olması gerekmektedir. Tek tarafı tasdik edilmiş bulunan A4 kağıdı şeklindeki defterin arka yüzlerine yazdırmak mümkün değildir.
 
özellikle yazıcıda defter yazdırırken nelerle karşılaştınız avantaj-dezavantajları nelerdır ?
Teşekkürler
 
vuk kanununda yazı büyüklüğü ile ilgili bir şart olmadığı için nokta vuruşlu yazıcıda 2 (veya daha fazla) sayfaya yazdırdığınız dökümü yazı boyutunu küçülterek lazer yazıcıda 1 sayfaya sığdırabilirsiniz. :wink:
 
Bende A4 düşünüyorum.Ama endişem döküm yaparken kağıtlar olmaz olmazda arada bir çift giderse ne olacak? nasıl bir geri dönüş olur?herkes düşünce ve deneyimlerini yazarsa bilmeyenlerde faydalanır iyi çalışmalar
 
sy NİSAN;
hatalı sayfaların üzerini (eğer yazı varsa okunacak şekilde) çift çizgi çekip üzerine iptal yazarsın. :wink:
 
sayın üstadlar bunları saklamayı nasıl düşünüyorsunuz bu konudaki fikirlerinizi alabilirmiyim bende bu sene a4 düşünüyorum
 
Ben matbaadan anlaştım kağıtları deldirip üstüne ve altına kapak yaptırdım.Ayrıca mobilya hırdavatı satan bir yerdende civatası ve somunu birlikte olan takım var onu aldım onunla bağladım sayfaları ondan sonra numaratörle numara verdik.Bu şekilde notere tasdike göndereceğim.
 
ben deldirmeyi düşünmüyorum numara olayınıda excelde numaraları yazıp yazıcıdan çıktı alacam tek tek elle numaralamaktanda kurtulmuş olurum.paketleme işinide mukava işi yapan bir mükellefle çözmeyi düşünüyorum.
 
word programında a-4 kağıdına sayfa numarası yapmak istiyorum üst başlık olarak ama 1-2-3-4 diye değilde geri geri saymasını istiyorum örnek 500-499-498 bunu word programında nasıl yapabilirim
 
arkadaşlar bu a4 kağıtlarını nasıl numaralandırmayı düşünüyorsunuz fikir verirmisiniz
 
A4 Kağıtları

1- Eğer A4 kağıt kullanacaksanız ilk önce çok kaliteli a4 kağıt alınız ( kalitesiz kağıtlarda yazıcılar sıkıştırabiliyor ve çifter çifter alır)
2- Yazıcınız nokta vuruşlu değil laser olsun.Laser kullanmayacaksanız sakın a4 kağıt filan almayın.
3- Kağıdı alınca numaralandırmayı el ile veya numaratör ile veya bir matbaya yaptırabilirsiniz. Şuanda bildiğim kadar a4 kağıdın hazır numaralısını kimse satmıyor.
4- Tabi numaralandırınca muhafazası biraz zor. Özel kutularında saklayın.çok çabuk dağılabilirler.
5-tabi defterleri yazdırınca ayrıca ciltlendirmeniz lazım. Yoksa başka türlü muhafazası imkansızdır. Buda maliyetlerinizi yükseltebilir.

** Ama şunu tavsiye ederim. çok büyük işletmeler yani 2500 sayfanın üzerinde yazı yazdıracaklar Sürekli Forma devam etsin...
 
Ynt: A4 Kağıt Onayı

arkadaşlar bu yıl bizde a4 kağıdına geçtik mikrokom kullanıyoruz bu yüzden sayfa numaralamada bir sorun yaşamadım mikrokom gmss veya ims bu işi hallediyor. Ancan bazı arkadaşların bahsettiği gibi yazıcı birden fazla sayfa alabiliyor. sayfa numaralarken bu sorunu çözdük. ancak gelecek yıl defter baserken bu sorunla karşılascağız elbette. bunuda söyle çözmeyi düşünüyorum. Mikrokomun excel e gönderme özelliği var excel e gönderip teker teker basmak biraz zor olacak ama bu işte ne temizi bu sanırım yada baskı yaparken kağıdı teker teker beslemek. yoksa bilhassa mürekkepli yazıcılar birden fazla kağıt alıyorlar.
 
Ynt: A4 Kağıt Onayı

Merhaba,

Öncelikle arkadaşımıza katılıyorum ki Mikrokom gerçekten çok güzel bir program. Yazdırmada bir sorun çıkacağını da sanmıyorum. Defter olayı muhasebenin en ciddi ve titizlik gerektiren bir olayı olduğundan, kullanılacak yazıcının kalitesinin bence çok iyi olması şart. Tabi laser yazıcı fiyatlarının da oldukça hesaplı düzeylere inmesi A4 kağıt kullanımını bence ön plana taşıyor. Toner masraflarının da dolum işlemi ile en aza indirgendiğini düşünebiliriz. Hatta toner dolum işi oldukça basit olup, toneri kendiniz bile doldurabilmektesiniz. Bununla ilgili youtube de en çok kullanılan HP1010 -1018-1020 modellerine ait tonerin nasıl doldurulduğunu şu linkten görebilirsiniz.

http://youtube.com/watch?v=anfrbir3z1M

Tabi muhasebeci arkadaşlarımdan bazıları, masraflı olduğunu belirterek ne gerek var diyorlar. Sürekli forma devam diyorlar.. Şunu da artı parantez belirtelim o zaman. Sürekli formlara numaralama verme işlemi ne kadar uzun zaman alır hepiniz bilirsiniz. Ayrıca sürekli formlara nokta vuruşlu yazıcıdan döküm almak en büyük problemlerden biridir. Burada düşünülecek en önemli olay, nokta vuruşlu yazıcı ile sürekli formlara döküm alırken harcanan iş gücü, süre çok önemli, sizler personelinizden en hızlı verimi almak, işleri en güzel yoluyla halletmek isteyen birer müşavirler olarak, ki muhasebeciler maliyet hesabını zaten en iyi bilenlerdir, laser ile A4 kağıtlara defter döktürmenin rahatlığını, zaman kazancını göz önüne alacağınızı tahmin ediyorum.

Ben işletme defterlerinin, (örn.50 sayfa yıllardır hep yetmiştir) telli plastik dosyalara takılarak, bunların da klasörlere alabildiği kadar (8-10 işletme defteri) takılmak suretiyle arşivlenmesini, zamanı gelen defterin dosyasından alınarak yazdırılabileceğini düşünüyorum. Hem defterleri bulmak ve arşivlemekte çok kolay olacaktır. Kalın yevmiye defterleri de ince klasörlerde muhafaza edilebilir. En güzel yöntemin bu şekilde olacağı inancındayım. Hatalı olduğumu düşündüğünüz noktaları lütfen eleştiriniz.

Saygılarımla.
 
Üst