AB Hibe Kredili Yatırıma Teşvik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CANBOLAT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CANBOLAT

Katkı Sunan Üye
AB Hibe Yatırımından yararlanmak için projesi kabul edilen bir şirkete (hayvancılık üzerine) teşvik belgesi almak istiyoruz.

Bunun için izlenmesi gereken yollar nelerdir ve nerelere başvurmak gerekirnasıl teşvik belgesi alınabilir.
Bilgisi olanların yazması dileğiyle.

Saygılarımla.

Sayın Canpolat sorunuzun cevabı hakkında bir fikrim yok, ancak bu konu ile ilgili farklı bir sorunum var. Yine hayvancılık üzerine Bir ilçenin Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülen bir proje. A.B. tarafından gönderilen EURO'larda ilçede koyunlar alınıp, köylü vatandaşlara belirli şartlar dahilinde hibe ediliyor.

Sormak istediğim bu tür projelerde defter tasdiki yapılıyor mu? Yapılıyorsa hangi defter tasdik edilir? Diğer ikinci husus ise, bu proje kapsamında işçiler çalışmaktadır. Dolayısıyla işçi stopajı söz konusu. Vergi dairesine alınan her proje için herhangi bir bildirimde bulunuyormuyuz?

Kısacası bu tür projelerin vergisel boyutu hakkında bilgin varsa ve benimle paylaşırsan sevinirim.

İYİ ÇALIŞMALAR

Sayın Derman, kendime derman bulamadım fakat pek azda olsa size dermanda bulunayım.

Öncelikle koyun alan oda bu işte ticari amaç gütmediğinden herhangi bir defter tasdikine gerek olmadığı kanaatindeyim ve vergi mükellefiyetliği açtırmasına gerek olmadığını düşünüyorum.
Odanın koyun alımlarında şayet vergi mükellefi plan kişilerden yani hayvancılıkla ticaret olarak iştigal etmekte olan kişilerden alınıyorsa mal alışı ile ilgili faturanızı alacaksınız ve kdv den istisna tutulacağı için kdv ödemeyeceksiniz.(Gelir idaresi başkanlığından alınmış kdv den istisna tutulacağınıza dair sertifikanız olması gerekir)Ama köylüden alınıyorsa müstahsil makbuzu ile alınacak ve ilgili vergi dairesine bu iş ile alakalı çalıştırılan işçilerin ücretinden vergi kesintisi ile müstahsil alışlarındaki stopaj kesintileri için mükellefiyet tesis ettirmek gerekir düşüncesindeyim.

İlgili vergi daireniz ile görüşmenizde yarar olur.

Saygılarımla

sayın canbolat, ab hibe programından yararlan bir firma için, teşvik belgesini ne için istiyorsunuz. bu programda hibeden başka yararlanabilecek teşviklerdemi var. bizimde böyle bir müracatımız var ama henüz bir sonuç yok. olurya vermeye karar verirlerse bilgimiz olsun.
teşekkürler

Sayın furkan6602,
Aslen bu firma AB hibe kredisi için bir aracı firmayla anlaştı ve tüm projeler ve iş takibini bahsettiğim aracı firma yaptı.Muhasebeci olarak şu evrakları ver dediler biz verdik onlar proje onaylandı dendi o kadar.
Şimdi bu mükellef Vakıfbanktan kredi kullanmak istiyor.Vakıfbank bu tür yatırımlara değişik vadeli krediler veriyormuş bu nedenlede teşvik belgesi soruyor, vatandaşta şimdi teşvik belgesi alalım demekte.
Yani sizin anlayacağınız vatandaş hibe kredisinden ayrı olarak bankadan krediden yararlanmak istiyor.Tabi bunun altından kalkabilirse.

Bizde bu iki konuya gerek AB hibe kredisine ve gerekse teşvik belgesi alımına yabancı kaldığımızdan forumdan yararlanmak istedik.

Benimden sizden bir ricam olacak.Ab hibe kredisi için takip ettiğiniz yolu ve iş akışını kısaca açıklayabilirmisiniz?

Saygılarımla.

sayın canbolat, sanırım benimde sizden farkım yok, aynı sizin firmada olduğu gibi başka bir firma aracılığı ile başvuruda bulunuldu. ve bende sadece istenen evrakları verdim. teşvik konusunda ise, tam emin değilim ama benim bildiğim kadarıyla bankayla görüşüyorsunuz, banka size uygun gelen bir kredi türüne göre, gerekli olan teşvik belgesini kendisi çıkarıyor. (bir mükellefim halkbanktan bu şekilde teşvik belgesi alarak kdv siz makina almıştı.) , yada ticaret sanayi odasından kobi ler için sağlanan imkanlardan yararlanma yolunada gidebilirsiniz.

Ynt: AB Hibe Kredili Yatırıma Teşvik

Hibe krediler almak için stratejiler veren yeni bir kitap çıktı.Yararlı olabileceğini düşündüm. Ayrıca yazarı msnden destek veriyormuş. Bu siteye bir bakmanızı tavsiye ederim.

http://www.hibekredileri.com

ooaykac ' Alıntı:
Hibe krediler almak için stratejiler veren yeni bir kitap çıktı.Yararlı olabileceğini düşündüm. Ayrıca yazarı msnden destek veriyormuş. Bu siteye bir bakmanızı tavsiye ederim.

http://www.hibekredileri.com
Verdiğiniz linki tıkladım, sabahın en verimli saatinde yaklaşık 5 dakikalık vaktimi aldınız, elde ne var, "sıfıra sıfır elde var sıfır."

Vakti zamanında "nasıl zengin olunur" adlı kitabın yazarına sormuşlar "siz nasıl zengin oldunuz" diye, o da "bu kitabı yazarak" diye yanıtlamış.

kanunkaide ' Alıntı:
ooaykac ' Alıntı:
Verdiğiniz linki tıkladım, sabahın en verimli saatinde yaklaşık 5 dakikalık vaktimi aldınız, elde ne var, "sıfıra sıfır elde var sıfır."

Vakti zamanında "nasıl zengin olunur" adlı kitabın yazarına sormuşlar "siz nasıl zengin oldunuz" diye, o da "bu kitabı yazarak" diye yanıtlamış.

Bu kadar suçlanacak ne yaptım acaba? Bu site sadece bir tavsiye idi. Sizin tepkiniz biraz enteresan olmuş.

Ayrıca sitede asıl olay kitap değil. Kitabı alanlara ücretsiz danışmanlık yapılıyor.

Siteyi tekrar inceledim, geçen sefer site yönetimine gelen mail kısmını gözden kaçırmışım sanırım, şimdi onu da inceledim. Görüşlerim değişmedi. 69 TL kitap parası vericem. Hibeler hakkında bilgi sahibi olucam, harekete geçme aşamasında da ücretsiz danışmanlık yapılacak. Atladığım bir şey yok sanırım.

Şunun da gerçekliğine pek inanmıyorum;
Kırşehir ili-Yeşiloba Köyü?ndeki 38 yaşındaki Saliha Batı, sürekli işsizlikten yakınan köy gençlerini kurtarmak amacıyla kolları sıvadı ve 6 milyon TL?lik süt fabrikası yatırımı için hibe kredisi aldı. Nisan ayında fabrikasının temelini atacak olan Saliha Batı, Hazine Müsteşarlığı?ndan teşvik belgesini aldı ve kuracağı bu fabrikada yoğur,peynir, tereyağı üretecek.

O yazı gazetelerde de yayınlandı. Cihan haber ajansının haberi. Bu haber sitesindede var.

haberler.com/koylu-kadin-erkekler-gurbete-gitmesin-diye-6-haberi/