fonradar

Açıköğretim Hukuk Fakültesi

hamdilevent

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eyl 2008
Mesajlar
806
açıköğretim hukuk fakültesi
evet arkadaşlar sizin düşünceniz nedir bence olması gereken bir fakülte siz ne dersiniz? 8)
 
Ynt: açıköğretim hukuk fakültesi

Hamsi kavağa çıkarsa böyle bir bölüm açar anadolu üniversitesi.
 
Ynt: açıköğretim hukuk fakültesi

olur neden olmasın ki sanki. AÖ Fakültesi işletme, iktisat, maliye vs. var da neden hukuk olmasın.
 
Ynt: açıköğretim hukuk fakültesi

açılmaz,
çünkü piyasa pasta meselesi bu.
 
Ynt: açıköğretim hukuk fakültesi

ülkemin eğitim sistemi malesef böyle işte çok berbat.her sistemi günü kurtarmak adına yapıyoruz,sonra da işin içinden bu sistemi yapanlar bile çıkamıyor.açık öğretim de eğitimimizin kanayan yarası.açık öğretimde okuyanların çoğu açık öğretimin örgün eğitim ile aynı olduğunu, esas önemli olanın mesleğini daha iyi yapmak olduğu defalarca tartışıp durdular bu formda çoğu kez.herkes konuya kendi menfaatleri bakımından yorum yapıyor malesef.açık öğretim saygın mı değilmi bilmem ama biz daha mali müşavirlik mesleğinin saygınlığını kabul ettiremedik insanlara,açık öğretim veya örgün öğretim türmobun gözünde aynı olduğuna göre bu tartışmalar da boşuna yapılan bir ağış dalaşı sadece.
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

erayeray doğru söze ne denir.acı ama geçerken bir yorum.elinize sağlık
 
Ynt: açıköğretim hukuk fakültesi

paradoks006 ' Alıntı:
Hamsi kavağa çıkarsa böyle bir bölüm açar anadolu üniversitesi.
Gerçekten bu söze çok güldüm ve bir okadar da altını çiziyorum.Sanırım AÖF böyle bişey yapmaya kalsa barolar ayağa kalkar.Malum her meslek ne olursan ol gel mantığı ile kucak açmıyor.Belirli kriterlerini koruyorlar.
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

bende açıköğretim mezunuyum. ama kendimi geliştirdim. ailemin maddi durumu olmadığı için çalışmak zorundaydım çalıştım çalıştım ama bu arada aöf derslerine çalıştım 4 yılda bitti stajı kazandım sonra yeterlilik sınavlarını verdim. ve şimdi smmm yim. bilgimde çok iyi. bu arada bunu yazmak istemezdim ama çevremde çok örgün mezunu var ve maalesef hiçbir bilgileri yok ve çok yetersizler sadece ezberlemişler iş hayatını bilmiyorlar. benim yanımda en az 3-4 örgün mezunu bana yıllarca çay taşıdı ama hala bir dilekçe yazmayı beceremiyorlar. bu arada kimseyle polemik yaşamak için yazmadım bunları. demek istediğim şu kişileri sınıflandırmaylım devlet tarafından kişilere verilen her türlü hak meşrudur. bu hak yüzünden kimseyi aşağılamayalım lütfen. piyasada rekabet edin işinizi temiz yapın bırakın kararı mükellef versin iyi veya kötü. herkese saygılar aöf örgün farketmez tüm meslektaşlarımı seviyorum
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

Sayın umutSMMM;

Konu hakkında daha önce başka başlıkta yazmıştım ancak burada yine tekrar etme gereği duyuyorum.

Örgün öğretim mezunları iş hayatını bilemez, bilmesini de beklemek gereksiz.

Örgün öğretim mezununa hiç bir bilgileri yok demek te gereksiz, nitekim herkesin bildiği karşıdakinin anladığı ölçüdedir.

Örgün öğretim kurumları kişiyi meslek sahibi yapmaz, yani bu kurumlar meslek lisesi değildir, eğer kişi meslek edinme gayreti ile örgün öğretim kurumuna gidiyor ise bir yerde bir terslik vardır bu hamsinin kavağa çıkması demektir ki ülkemizde eğitim sistemine baktığımız zaman hamsinin yıllardır kavakta dolaştığını görebiliriz.

Yeni yılın tüm forumdaşlara sağlık, mutluluk, başarı, huzur , Dünyaya da barış getirmesi dileklerimle.
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

sayın umutsmmm hayat herkese bir zorluk yaşatır emek vermişsiniz bugüne gelmişsiniz elinize sağlık.fakat keşke sizde imkan yaratabilseydiniz ve örgün eğitim mezunu olabilseydiniz ve benim için o dilekçeyi yazamayan örgün eğitim mezunu arkadaşların yerinde olabilseydiniz.sizde imkan bulabilseydiniz örgün eğitimde okuyacaktınız ve unutmayın sizde o kıymetli insanların yerinde olacaktınız.türkiye de okuma koşullarını düşününce ve kendi çektiğim sıkıntıları düşününce ortada olan bu haksızlığı şahsım adına kabul edemiyorum. çünkü hiçbirşey kolay değildi maddi ve manevi.daha öncede forumda belirmiştim.lise mezunu ile a.ö.f. mezunu arasında fark vardır.a.ö.f. ile örgün eğitim mezunu arasında fark vardır. o fark da anlatılmaz yaşanır.belki yazılacak olsa çok şey belirtilir fakat kırıcı olmamak esastır.sonuçta sizlerde size verilen bir imkanı kullanmışsınız.o örgün eğitime çay taşıttıran devlet utansın onların utanılacak birşeyi yok.saygılar.
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

Anlaşılan yine can sıkıntıları başladı forumda.Yine dönüp dolaşıp getirdiniz örgün-Aöf muhabbetine.Örgünde okuyupta kendini geliştirmiş bir arkadaşın,gelipte burda ayrım yapacağına inanmıyorum.O kendi işine bakar,kendi ekmeğinin peşindedir.Bana sorarsanız ayrım yapan arkadaşlaradır sözüm,sizde bırakın laf kalabalığını çalışın,okuyun,uygulayın....... sizlerin eleştirileriyle Aöf kapanmaz yada örgün mezunları yücelmez.Allahın verdiği nefesi,aklı,boş yere harcamayın derim.
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

konu a.ö.f.lerin yere vurulması değil.örgünlerin yere vurulması ve hakların yenilmesi.kimse hiç eğitim kurumunun kapatılmasına taraf değil.fakat emek maliyet harcaması sonucu oluşan marjinal adaletsizlik değerlendirilen.saygılar.
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

benim üniversiteye hazırlandığım yıl (1994-1995 sezonu) extern hukuk diye bölüm vardı. ne olduğunu sorduğumda devam zorunluluğu olmayan hukuk bölümü olduğunu söylediler. hâlen devam ediyor mu bilmiyorum..
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

Çevir kazı yanmasın. Bazıları polemik oluşturmak için evirip çevirip aynı konuyu önümüze getiriyor. Geçmişten bir söz "padişah olmuşsun ama bir baltaya sap olamamışsın." Kişi kendini mesleğine verip geliştiremez ise (hele kanunların defalarca değiştiği ülkemizde.) isterse yurt dışında master yapsın, prof olsun ne işe yarar.
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

maalesef hukuk fakültelerini kenara koymakla olmuyor.çünkü son çıkan kanunla çok fazla kişiye smmm lik hakkı veriliyor.onlar padişah olmasada adam olmasada hak kazanıyorlar.şuanda birçok kişinin belgeyi almaya hakkı var.sınırlar çok sınırsız.problemi temelden çözecek bir kanun çıkmadığı sürece gerçekten yürek tüketmeye gerek yok.balık baştan kokar.bizim odalar kokuyor.saygılar
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

İşletme iktisat hukuk vs.gibi dallarda yüksek lisans yapanlar smmm olabiliyorsa hukuk alanında yüksek lisans yapanlarda avukat olabilmelidir.
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

hayır hukukta yüksek lisans yapanlar avukat filan olamaz.
Zaten hukuk fakültesi mezunu olmayanlar hukukta sadece tezsiz yüksek lisans yapabilir.
Ekstern hukuk da 6-7 sene önce kalktı.
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

extern hukuk kalkmadan önce de örgün hukuk dan çok farklı olduğunu söylemek zor. Hukuk fakültelerinde zaten devam mecburiyeti yoktu. Genelde isteyen derslere katılır.Eğer eksternlerde isterseler örgünlerle birlikte derslere katılma hakları vardı.Yani durumları şuan ki aöf uygulamasından çok farklı.Ayrıca girdikleri vize final sınavları örgünlerin girdikleri ile aynıydı.
 
Ynt: Açıköğretim Hukuk Fakültesi

eğer açıköğretim mezunu vergi denetmeni olabiliyorsa ( binlerce örgün mezun arasından) bu konuyu tartişmanın mantıksız olduğu anlaşılabiliyor.
çünkü muhasebeciyi denetleyen aöf li olabiliyorsa pekala muhasebeciler de aöf li olabilir.
hatta aöf li genel müdür bile var şu an kamuda.
özet. bilgi ve birikiminiz varsa nereden ve nasıl mezun olduğunuzun çok da önemi kalmıyor. yeterki siz kendinizi yetiştirin.
 
Üst