personel maaş programı

Adi ortaklık

mavisakal_79

Katkı Sunan Üye
Üyelik
7 Şub 2010
Mesajlar
175
Konum
İSTANBUL
selamlar..

çalıştığım firma (ltd) gerçek bir kişiyle (ki bu vatandaş inşaat yapıp satan biri haliyle mükellefiyeti var.) adi ortaklık kurmak istiyor. kafama takılan konuları şöyle özetlemek istiyorum.

1- ortklıkla ilgi sadece kdv ve muhtasar için mükellefiyet kaydı yaptırmak yeterli sanırım. bildiğim kadarıyla kazanç ta kendilerine düşen kısmın kendi bünyelerinde vergilendirilmesine tabi. bu konuda yanlış bilgim var mı?
2- ortaklık sözleşmesine istinaden vergi dairesine bildirimde bulunurken kendi vergi dairemiz ve de inşaatın bulunduğu yerin vergi dairesine aynı bildirimleri mi ibraz edeceğiz.
3- adi ortaklık olarak kuruluş işin bitimiyle ortadan kalkacak diye bir kaide yok diye biliyorum. (iş ortaklığı gibi değil)sözleşme şartlarına bağlı anladığım kadarıyla.
4- kuruluş hiç yapmadım bu zamana kadar komik gelebilir ama emin olmak istiyorum. ortaklık adına defter tastiki sözleşmedeki işe başlama tarihinden önce yapılmazı lazım değil mi?

bu kadar :D
 
Ynt: Adi ortaklık

1- evet ortaklıkla ilgili sadece kdv ve muhtasar için mükellefiyet kaydı yaptırmak yeterli.
2- adi ortaklığın ofis adresi neresi ise o adrese bağlı vergi dairesine kayıt olacaksınız.
3- evet
4- defterleri en geç işe başlama tarihinde tasdik ettirmelisiniz.
 
Üst