Adres Değişikliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar, farklı bir vergi dairesi sınırları içine taşınan bir mükellefimiz yeni yere bildirimi yaptı, yoklamaya geldiler, geçtiğimiz cuma günü de mükelelf yoklama fişiyle beraber eski vergi dairesine kapattırmaya gitti. şimdi ben kdv beyannamesini yeni vergi dairesine göndermek istediğimde kabul etmiyor, bugün kdv son günü bekleyecek zaman da yok. sizce ne yapmalıyım, beyannameleri eski vergi dairesine gönderirsem sorun olur mu?

Ynt: Adres Değişikliği

nakil tarihi itibariyle beyanname verme dönemi geçmemiş bütün beyannameler yeni vergi dairesine verilir vergi türü başlangıç dönemlerinizi kontrol ettirin sorun çıkarsa da açık olan vergi dairesine gönderin onlar sonra aralarında halleder

vergi beyannamelerini eski vergi dairesine verebilirsiniz.. sorun olmaz.. paket halinde verilen beyannameler yeni vergi dairesine laşacaktır.

eğerki yeni vergi dairesine vermek isterseniz; vergi kodlarının kapanışını eski vergi dairesi yapmıştır siz yeni vergi dairesini arayarak kodların açılışını isteyebilirsiniz. Ekrandan kontrol ettirin.

Eğer herhangi bir sorun çıkarsa; eski vergi dairesi ile görüşün, nakili; beyanname verme gününden sonra yapılmasını rica edin, kodları açtırıp beyannameleri eski vergi dairesine verin.

manasse ' Alıntı:
vergi beyannamelerini eski vergi dairesine verebilirsiniz.. sorun olmaz.. paket halinde verilen beyannameler yeni vergi dairesine laşacaktır.

eğerki yeni vergi dairesine vermek isterseniz; vergi kodlarının kapanışını eski vergi dairesi yapmıştır siz yeni vergi dairesini arayarak kodların açılışını isteyebilirsiniz. Ekrandan kontrol ettirin.

Eğer herhangi bir sorun çıkarsa; eski vergi dairesi ile görüşün, nakili; beyanname verme gününden sonra yapılmasını rica edin, kodları açtırıp beyannameleri eski vergi dairesine verin.

Yeni vergi dairenizden beyanname kodları açılmamış olabilir. Mehmet bey olayı gayet düzel özetlemiş.

Vergi dairesiyle görüştüm, elli kişiye derdimi anlattım yok sicille görüşmen gerek yok yoklama memuruyla konuşman gerek, bir sonuç alamadım şimdi aradığımda da cevap vermiyor. zaten hiçbir zaman vergi dairesi ve sgk ya derdimi anlatamadım. eski vergi dairesine gönderiyorum, inşallah bir problem olmaz...

problem olmaz merak etmeyin..

problem oldu maalesef, eski yer kapatmış yeni yer açmamış yani ortada kaldık :)

sn. mes_ar

yeni yer, eski yerin kapanışında bir problem oluştuğu için açmamıştır.

ya eski vergi dairesinden sicil memurunu bulup, kapanışı beyan sonrasına ertelettirip, vergi kodlarını açtırın. en azından diyinki beyanname veremiyorum, göndermem gerekiyor izah edin..

ya da yeni vergi dairesini arayıp, sorun olsada ekrandan açtırın... beyanname vereceğiniz için memurlar açacaktır. Başka çareleri yok.

bir an evvel sonuçlandırın bu durumu.

sn manesse aynı anda iki vergi dairesinde de aynı dönemler açık olamaz