Ağır İşlerde Çalışabilir Raporu Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aplot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
8 ay önce bir sanayi fabrikasında güvenlik kısmında işe başladım. İşe giriş evraklarını hazırlarken ağır işlerde çalışabilir raporu istendi raporu aldım fakat kan tahlilinde karaciğerle ilgili bir tahlilde değerler fazla çıktı. Geçenlerde katılış muayenesine girdiğimde iş yeri doktoru karaciğer fonksiyon testi yaptırıp kendisine getirmemi istedi. Test sonucunda eğer bu değerlerde bir düşüş olmazsa bir sıkıntı yaşar mıyım bilgisi olan biri cevap verirse sevinirim.

Ynt: Ağır İşlerde Çalışabilir Raporu Hakkında

aplot ' Alıntı:
8 ay önce bir sanayi fabrikasında güvenlik kısmında işe başladım. İşe giriş evraklarını hazırlarken ağır işlerde çalışabilir raporu istendi raporu aldım fakat kan tahlilinde karaciğerle ilgili bir tahlilde değerler fazla çıktı. Geçenlerde katılış muayenesine girdiğimde iş yeri doktoru karaciğer fonksiyon testi yaptırıp kendisine getirmemi istedi. Test sonucunda eğer bu değerlerde bir düşüş olmazsa bir sıkıntı yaşar mıyım bilgisi olan biri cevap verirse sevinirim.
Özel güvenlik işi değil, fabrikada üretim yapılan ürünün güvenlik bölümünde çalışıyor olmalısınız,soru net olmadığı için işe girerken alınan rapor,yaptığınız iş ve şu an istenilen testin işniz ile ilgisi,istenme nedeni konularının açıklığa kavuşturulması gerekiyor.

Hayır ürün güvenliği değil, idari kısım olan güvenlik(giriş kapısı) kısmında çalışıyorum özel güvenlik olmak için gereken sağlık koşullarını taşıyorum orada bir problem yok fakat iş ağır sanayi olduğu için işe başlarken normal işçilerin geçtiği prosedürlerden geçiyoruz bu sebeple ağır sanayide çalışabilir sağlık raporu isteniyor, işin aslı işimiz idari kısımda yani ağır işlik bir durum yok başka bir sitede bir sosyal güvenlik uzmanının ağır sanayide idari kısımlarda çalışan personel için bu raporun daha esnek tutulabileceğini okumuştum. Toparlamak gerekirse ben özel güvenliğim ve özel güvenlik kartı almak için girdiğim sağlık muayenesinde bir sorunla karşılaşmadım fakat işçilerden istenen rapor standart prosedür olarak bizden de isteniyor ve orada bir kan değeri yüksek çıktı. Bu iş güvencem açısından bir sorun çıkartır mı?

Raporunuzda o değerlerin normal çıkması durumunda , işinizle ilgili yaşayabileceğiniz sıkıntılardan daha fazla bir etkisi olmayacaktır normalde.
İşveren dilerse elbette sözleşmenize son verebilir, sonuçlarına katlanarak. ( ama bunun için raporunuzun bir etkisi olamaz, eğer işletme çalışanlarının genelinin sağlığını tehdit edebilecek bir rahatsızlığın habercisi değilse)

Anladığım kadarıyla bir sıkıntı olmaz diyorsunuz, çok teşekkür ederim cevaplar için.

slm ben bundan 18 aya önce bir gaste firmasında işe basladım işe baslarken agır işte calısa bılır salık raporuyla gırdım şimdi ise belımde fıtık cıktıgı için agır işte calısamaz salık raporu aldım benım neyapmam gerek ben hangı aklara sahıbım gecenlerde bir kpss kıtabın inların yapamıcagı işlerde calıstırılması sucdur hadı bana alsana tazmınatın yuru gıt derseler neyapmam gerek şimdi oturamaz oldum yuruyemez olduk ama bu ısı yapmadan önce sapasam bır ınsandım yanı kısacası neyapmam gerek hadıban gıtderseler

Öncelikle geçmiş olsun,sağlık afiyetler dilerim.
Buradaki işinize başlarken işin gereği çalışabilir rapor sizden istenmiş, işverene verilmiş,daha sonra bir şikayetiniz veya sağlık-periyodik kontroller sonucu bu işlerde çalışamaz raporu verilmiş ise bu raporda belirtilen işlerde çalışmıyacak/işveren tarafındanda çalıştırlamıyacaksınız demektir.
İşveren tarafından yapılması gereken daha hafif bir iş de çalıştırılmanızdır.
İşveren sonuçlarına katlanmak kaydıyle her zaman fesih yoluna gidebilir.
Bu rahatsızlığınız yaptığınız iş den yada başkaca sebeblerden kaynaklanmış olabilir,işveren durumunuzu öğrenmiş olduğuna göre hassasiyet gösterecektir,gerekirse görüşebilirsiniz.