personel maaş programı

Ankara'daki Bağımsız Denetçi ve Bağımsız Denetçi Adaylarına Çağrı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Önder68

Katkı Sunan Üye
Değerli Meslektaşlar

Bilindiği üzere yaklaşık 38 gün sonra Ankara SMMMO'sında yönetim ve diğer kuruları seçmek için oy vereceğiz. Ticaret kanunu denetimini bekleyen ayrıca SPK lisanslama sınavlarına giren kurslarda paralarını ve zamanlarını harcayan ideallerini bağımsız denetime bağlamış onlarca meslektaşımız bulunmaktadır. Ben buradan SPK lisanslama sınavlarına giren ve halen bağımsız denetim kuruluşlarında denetçi olarak faaliyet gösteren tüm meslektaşlarıma bağımsız denetim ile ilgilenen içlerinden birisi olarak seslenmek istiyorum.

Bağımsız denetimde şimdiye kadar SMMM'lerin hakları ile somut olarak ilgilenen meslektaşların bulunduğu listeye oy vermelerinin gelecekte bağımsız denetimde SMMM'lerin haklarını koruma bakımından doğru olacağını düşünüyorum.

Bu düşüncemi samimi olarak sizinle paylaşmak istedim. Paylaşım her zaman gereklidir.

Not: 30.04.2010 ( Yarın ) tarihinde SPK lisanslama sınav sonuçları açıklanacağını duyumunu aldık. Tüm meslektaşlarımıza sınavlarda başarılar dilerim.

Saygılarımla

Önder TUNABOYLU
SMMM-Sorumlu Ortak Başdenetçi

Ynt: Ankara'daki Bağımsız Denetçi ve Bağımsız Denetçi Adaylarına Çağrı

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

ankaradayım ve bağımsız denetçiyim, ama henüz antalyadan oda kaydımı aldırmadım maalesef :)

Yönetim ve diğer kurulların seçimi tam olarak ne zaman odanın sitesine giriyorum seçimle ilgili olarak hiçbişey yazmıyor. Adaylarla ilgili bilgileri nerden alabiliriz.

bekleyin, onlar sizi mutlaka ziyaret edeceklerdir :)

Merhaba Arkadaşlar

Önümüzdeki hafta başı bir listenin çıkacağını tahmin ediyorum. Bu listede smmlerin bağımsız denetimdeki hak kayıplarına karşı duran, en azından bunu dile getiren kendileri de bağımsız denetçi olan smmmlerin denetimdeki sorunlarını bilen meslektaşların ve üstadların da yer alacağını düşünüyorum. Bu liste kesin olarak açıklandığı zaman ben de buradan duyurmaya çalışacağım. Böyle bir durumda bağımsız denetimle ilgili sorunlarımızı ilgili mercilere daha rahat iletebileceğimizi umuyorum. Bu yüzden bu konuda duyarlı davranmalıyız diye düşünüyorum. Tüm meslektaşlarımıza kolaylıklar dilerim

Paylaşım her zaman gereklidir.
Saygılarımla

atakan005 ' Alıntı:
Yönetim ve diğer kurulların seçimi tam olarak ne zaman odanın sitesine giriyorum seçimle ilgili olarak hiçbişey yazmıyor. Adaylarla ilgili bilgileri nerden alabiliriz.

Merhaba Arkadaşlar

6.6.2010 tarihinde yapılacak Ankara SMMM Odası seçimlerinde bağımsız denetim ve diğer mesleki sorunlarda somut çözüm önerileri getiren Demokrat Muhasebeci Mali Müşavirler listesini ve çözüm önerilerini açıkladı Diğer gruplarla bu listeyi objektif olarak karşılaştırdım

Benim şahsi tavsiyem Ankara'daki SMMM meslektaşların özellikle bağımsız denetçilerin bu listeye destek vermesi. Bunun nedenlerini de şöyle açıklayayım. Çözüm önerilerinden bağımsız denetim ile ilgili bölümden size aktarayım:

Bağımsız denetim alanında yabancı denetim şirketlerine sağlanmış ayrıcalıklara karşı mücadele edilecek, bu alana yerli şirket ve denetçilerin girmesinin öünündeki engellerin kaldırılması

Denetim alanında yasalarda yer almayan YMM ve SMMM'ler arasında çeşitli kuruluşlarca getirilen haksız uygulamalara karşı mücadele edilecek, bu konuda yargı yoluna gidilecektir.

Tüm kamu kuruluşlarının gelir ve harcamalarının bağımsız denetim kapsamına alınması için gerekli mücadele verilecektir.

Bağımsız denetim ve kredi derecelendirme gibi alanlarda meslektaşların yetkilendirmelerini sağlayacak, uzmanlık alanlarını çeşitlendirme, geliştirmelerine yönelik sınavlara hazırlık kursları ve yenileme eğitimleri düzenlenecektir

Sonuç olarak Mehmet Koç başkanlığındaki ve kurullarda toplam 4 bağımsız denetçi arkadaşımızın bulunduğu Demokrat Muhasebeci ve Mali Müşavirler listesi en iyi liste olarak görülmektedir. Bu listeye şahsım olarak desteklerinizi bekliyorum

Son olarak karar sizindir diyorum

Not: Bu listenin adayları ve çözüm önerilerini içeren broşürü özel mesajdan isteyen Ankaralı meslektaşlarımıza gönderebilirim

Paylaşım her zaman gereklidir

Saygılarımla

Önder TUNABOYLU

çok güzel öneriler, bir an önce gerçekleşmesi dileğiyle.. ::)

ANKARA SMMMO 20.OLAĞAN (SEÇİMLİ) GENEL KURUL YAPILMIŞTIR.
SEÇİM SONUÇLARI VE GÖREV DAĞILIMI ŞÖYLEDİR:

05-06 Haziran 2010 tarihlerinde yapılan 20. Olağan (Seçimli) Genel Kurulumuz sonucunda; Meslekte Birlik Grubu 1822, Demokrat Muhasebeciler Grubu 1391, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu 1044, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler 275, Özgür Dayanışma Grubu 268 ve Birlikte Çalışma Grubu 161 oy almıştır. Yönetim Kurulu Görev dağılımı aşağıdaki gibidir.

YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILMI

Mehmet KOÇ (Başkan)

Hasan YILDIRIM (Başkan Yardımcısı)

Necmettin KELEŞ (Oda Sekreteri)

Naci ALKAN (Sayman)

Ali Metin POLAT (Üye)

İbrahim ULUSOY (Üye)

Nevzat AKKAYA (Üye)

Mehmet OKKALI (Üye)

Kemal KAYAOĞLU (Üye)

Yeni yönetim tebrik ediyor, mesleki sorunların çözümü noktasında başarılı olacaklarına inanıyorum

Paylaşım her zaman gereklidir
Saygılarımla
Önder TUNABOYLU