uyumsoft

Anne ve Babadan Maaş Alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan maya80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi
daha öncede yazmıştım ama bazı değişiklikler oldu
1991 yılında annem ve babam vefat etti 1991 yılından beride anneden ssk ve babadan bağkur ölüm aylığı almaktayım
haziran ayında bağkur maaşı kesildi ve hersene tekrarlana bazı evrakları hazırlayıp teslim ettim ama yine bağkur maaşı bağlanmayınca tekrar bağkura başvuruda bulundum.
bana konu ile ilgilenen kişi 2000 yılında kanunun değiştiğini ve iki yerdem maaş almamam gerektiğini söyledi bu durumda 2000 yılından bu yana bağkura borçlu olduğumu söyledi. yanlız bir avukat arkadaşım kanunun 2005 yılında çıktığını söyledi ama oda emin değil sanırım
bana bu konu ile ilgili herhangi bir tebligat ta gelmedi sonuçta hersene istenen evraklarda ssk onay verip gönderiyor ve iki yerden alabilirsin diyor.
eğer bu borç 2000 yılından beri ise benim bunu borcu ödemem şu şartlarda mümkün değil
konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların bilgilendirmesini çok rica ediyorum.
eğer gerçekten bu kadar borçluysam işim çok zor demektir.

!!!

Sayın ......

1479 sayılı Bağ-kur kanunun
45.maddesinin c bendinde

c) (Değişik : 24/8/2000 -KHK- 619/21 md.; İptal: Ana.Mah.nin 26/10/2000 tarih ve E.:2000/61, K.:2000/34 sayılı Kararı ile; Değişik: 24/7/2003-4956/23 md.) Onsekiz yaşını, orta öğrenim yapması halinde yirmi yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde yirmibeş yaşını doldurmayan ve (18 yaşını doldurmayanlar hariç) bu Kanun ile diğer sosyal güvenlik kanunları kapsamında çalışmayan, bu kanunlar kapsamındaki çalışmalarından dolayı gelir veya aylık almayan [/color]veya yaşları ne olursa olsun çalışamayacak durumda malûl olan çocuklarla, yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan ve bu Kanun ile diğer sosyal güvenlik kanunları kapsamında çalışmayan, bu kanunlar kapsamındaki çalışmalarından dolayı gelir veya aylık almayan kız çocuklarının her birine % 25'i, denmektadir.
Kırmızı ile belirtilen kısımdan anlaşılacağı üzere SSK'dan almakta olduğunuz maaş 506 SK. kanun kapsamında çalışmanız veya bu çalışmanızdan dolayı değil annenizden dolayı hak sahibi olarak bağlanmıştır. Sanırım Bağ-kur müdürlüğüne ibraz etmiş olduğunuz belgede bu husus ilgili memurun gözünden kaçmıştır. Bu ve Başka bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı bir çalışmanız olmadığı müddetçe her iki kurumdan maaş almanıza engel bir hüküm yoktur.