Anonim Şirket imza yetkisi...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysely
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
Anonim Şirket ortağı olan ve aynı zamanda imza sirkülerinde 2. grup imza yetkilisi olarak görünen şahıs, hissesini devredip, şirketten ayrılacak ve imza yetkisinin iptalini istiyor. Yönetim Kurulu Kararı almadan bu işlemi nasıl yaparım. İmza yetkisinin feshedilmesini isteyen ortağın noterden bir yazı mı göndermesi gerekir.

Şimdiden teşekkürler...

A.Ş'lerde hisse devri, pay defterine işlenmek suretiyle yapılır. Ancak birde noterden devir yapar iseniz, bağkur kaydı varsa daha iyi olur.

aysely' Alıntı:
Merhabalar,
Yönetim Kurulu Kararı almadan bu işlemi nasıl yaparım. İmza yetkisinin feshedilmesini isteyen ortağın noterden bir yazı mı göndermesi gerekir.

Şimdiden teşekkürler...

Merhaba,
Yönetim Kurulu kararı alınması ve kararın Ticaret Sicilde tescil ilan edilmesi dışında bir yolu yok.

Merhaba,
Yönetim Kurulu kararı alınması ve kararın Ticaret Sicilde tescil ilan edilmesi dışında bir yolu yok.

Sayın Tamer üstadım sadece imza yetkisi iptali için söylediniz değil mi?
kişi aynı zamanda şirket ortağı genel kurul kararı da alınması gerekir,
Ancak herzaman genel kurul kararı almak sorun olduğu için pay defterine işletip, noterden de devir senedi onaylatılır diye düşünüyorum nedersiniz?

Merhaba,
Evet sadece imza yetkisi ile ilgili yazmış ve yanlış anlaşılmasın diye ilgili kısmıda alıntı yapmıştım.