Aphb Verilmemesi Durumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan FUNDA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FUNDA

Katkı Sunan Üye
İşyerine ait 2 adet farklı il sınırları içerisinde şantiye bulunmaktadır. Her ikiside daimi işyeri statüsündedir. Ve yine her ikisi içinde kira bedeli ödenmektedir. İstanbulda bulunan şantiyede çalışan işcilerin mayıs ayında çıkışları yapılarak hemen akabinde muğlada bulunan şantiyede girişleri yapılmış. Ve istanbulda bulunan şantiyede hiç çalışan kalmadığı gerekçesi ile o tarihten bugüne kadar hiç aylık prim ve hizmet belgesi kuruma verilmemiştir. Bu durumun ne gibi yaptırımları olacağı ve nasıl bir yol izlemek gerektiği ile ilgili yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Ynt: Aphb Verilmemesi Durumu

Arkadaşlar , bugünlerde hızla değişen uygulamalar dolayısıyla forumda soru yağmuruda artmış durumda biliyorum. Bende gözden kaçmış olabileceği düşüncesi ile sorumu yeniden aktive etmek istedim. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
saygılar

FUNDA ' Alıntı:
İşyerine ait 2 adet farklı il sınırları içerisinde şantiye bulunmaktadır. Her ikiside daimi işyeri statüsündedir. Ve yine her ikisi içinde kira bedeli ödenmektedir. İstanbulda bulunan şantiyede çalışan işcilerin mayıs ayında çıkışları yapılarak hemen akabinde muğlada bulunan şantiyede girişleri yapılmış. Ve istanbulda bulunan şantiyede hiç çalışan kalmadığı gerekçesi ile o tarihten bugüne kadar hiç aylık prim ve hizmet belgesi kuruma verilmemiştir. Bu durumun ne gibi yaptırımları olacağı ve nasıl bir yol izlemek gerektiği ile ilgili yardımcı olmanızı rica ediyorum.

sn FUNDA

mayıs ayında işçi çalıştımayacağınızı çalıştırmaya başlandığı zaman kuruma bilgi verieleceği yönünde dilekçe vermeniz gerekirdir SGK ya bu dilekçenin verilmemesi ile ilgili şuana kadar herhangi bi ceza ile karşılaşan arkadaşla karşılaşmadım.Ancak müfettiş incelemesi olabilir dilekçe vermediğiniz için siz biran önce verin dilekçenizi bi sorunla karşılaşacağınızı tahmin etmiyorum.

İşte mesele orda, yani mayıs ayından itibaren sigortalı çalıştırılmayacağına dair herhangi bir dilekçe verilmemiş kuruma. Şimdi bu noktada nasıl bir dilekçe vereceğiz. Şu andan itibaren sigortalı çalıştırmayacağımıza dair mi, yoksa mayıstan beri burda sigortalı çalıştırmıyoruz şeklindemi?
Birde bugün bir şey daha öğrendim. Sözkonusu şantiye firmanın ortaklarından birine ait. Firma ile ortak arasında bir kira sözleşmesi düzenlenmiş. Ve hem şantiyenin sahibi hemde firmanın yönetim kurulu başkanı olan kişi sigortalıların diğer işyerine girişinin ardından söz konusu şantiyeyi başka bir firmaya kiraya vermiş.
Kuruma bu durumda kapanış vermiş olmak gerekirdi. Ne yapmam lazım şimdi?

şimdiz sizin yapacağınız herşey usulüne göre olmalı yani mayıs ayından itibaren işçi çalıştırılmadığına dair dilekçe ve hangi aydan itibaren kapatılmışsa ona dair kapatma işlemleri

daha sonra bekleyip göreceksiniz özellikle sgk için söylüyorum bunu