Aracı Olarak Sattığım Ürünü Nasıl Vergilendirebilirim ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan anonim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öncelikle herkese selamlar

Ben web sitem üzerinden aracı olarak ürün satışı yapıyorum. Örneğin 20 liraya tedarik ettiğim bi ürünü 23 liraya sitemden satışa açıyorum müşteri benim web sitemden ürünü alıp ödemeyi hesabıma gönderiyor bende anlaşmalı olduğum tedarikçi firmaya 20 liralık ödemeyi yapıp ürünün müşteriye gönderilmesini sağlıyorum. Tedarikçi firmada 20 TL üzerinden faturasını kesip ürünü kargoluyor.

Hesabımda kalan 3 liralık kârım için nasıl fatura kesebilirim? Sonuçta hesabıma giren para 23 TL ama 20 lirası ile ürünü alıyorum fatura direk ürünün gönderildiği müşteriye kesildiği için benim kayıtlarıma bi giriş yok. Ne ürünü görüyorum ne de faturayı.

İşin içinden bi türlü çıkamadım fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Malı alan kişiye 3 TL komisyon faturası kesilebilir. Tabi faturayı göndermen için 3-5 TL kargo parası ödersin :) veya faturayı kesip istendiği zaman verebilirsin.

Tedarikçi eğer sattığı ürünün faturasını müşteriye düzenliyorsa 20 TL ' değil, 23 TL düzenlemeli. Sizde tedarikçiye komisyon faturası düzenlemelisiniz. Örnek: gittigid***.com, sahibin***.com' da bir ürün sattığınızda aradaki farkı bu kurumlar sizden komisyon olarak tahsil edip, fatura düzenliyorlar.