Aralık Ayı Soru Beklentileri ???

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rkrlmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rkrlmaz

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar sınava az süre kaldı , kursa giden arkadaşların derslerden soru beklentıleri neler , yada hocaların kurslarda özellikle bu dönem için üzerinde durdukları konular neler ? bunları burda aramızda tartısırsak bizim gibi kursa bulunduğu sehirde kurs olmayanlara veya gidemeyenlere fayda sağlar.Mesela denetim de soru tipinde değişme var 2 sınavdır , vergi hukuku zaten cok uzun konu ne yapacağız bilmiyorum. Meslek hukukunda soru gelebilecek cok yer var , yani kısaca sormak istenildiğinde sorulabilecek cok fazla konu var bütün derslerde.bu şekilde aramızda tartısırsak herkes kaçırdıgı önemsemediği yerleri tekrar hatırlamış olur.

maliyetten dağıtım ve kapsamına göre maliyet sistemleri satışların maliyet tablosu gelir tablosu işçilik maliyeti

maliyet muhasebesi kursundan hocamızın dediğine göre gelebilcek sorular:
1. dağıtımlar (kademeli, matematiksel)
2. işçilikler
3. tam değişken ve normal maliyet sistemleri
4. smmm tablosu.
5. sipariş maliyet sistemi( 10 yıldır soru gelmiyormuş)

paylaşmak istediklerim bunlar.
kursa giden diğer arkadaşlarda paylaşırsa makbule geçer

Arkadaşlar Ben ve Eşim Aralıkta ilk defa sınava gireceğiz. eksik evrağınız var diye dönüş yapmadılar.(Bu olabilir evraklarımızı düzenli bir şekide teslim etmiştik)
Birde TEOS sisteminde hala stajyer olarak görünüyoruz. Bu ne zaman değişir, sınava giriş belgeleri ne zaman açıklanıyor ve teostan mı alıyoruz girişi belgelerini

vergiden uzun süredir şirketlerin eksik beyanname vermeleri ve düzeltme beyanları ve tarh edilmesi gereken cezalar hakkında soru gelmedi. aynı şekilde şirketlerin vermesi gereken beyannameler ve tarihleri ile ilgili soruda hali hazırda gelebilir.

Arkadaşlar Ben ve Eşim Aralıkta ilk defa sınava gireceğiz. eksik evrağınız var diye dönüş yapmadılar.(Bu olabilir evraklarımızı düzenli bir şekide teslim etmiştik)
Birde TEOS sisteminde hala stajyer olarak görünüyoruz. Bu ne zaman değişir, sınava giriş belgeleri ne zaman açıklanıyor ve teostan mı alıyoruz girişi belgelerini

aynı şey bende de mevcut . odayı aradım herkeste boyle dedi.ama ne zaman düzelecek birsey soylenmedi.

sınav giriş belgesini sınava birkaç gün kala teostan çıktı olarak alıyoruz eksik evrak kısmını odanızla görüşün çok yavaş işliyo işlemler ondan olabilir

denetimden kanıt toplama teknikeleri olabilir 10 tane tabi bu soru uygulamalı soru olarakta gelebilir birde genel kabul görmüş denetim standartları görüş belirtme türleri bunlar çok önemli bence denetim kanıt konusu

sayın kubil son 2 sınavdır denetim dersinden soru hazırlayan kişi denetim kanıtını dolaylı sorgulayıp ne tür görüş verilir tarzı soruları çok sevmektedir. son iki sınavdada görüş lerden soru çıktı. mart sınavından hangi denetim kanıtı kullanılmıştır onu sorguladı. sorular 2 kolay 2 yoruma dayalı çıkıyor... yorumunda güzel olmalı. ben en son sınavdan 70 aldım. okuyan kişinin puanlamasıda önemli mesela ilk iki soruya açıklama yazmadım son sorum doğru idi. 3. soru boştu 70 puan vermiş.

sayın kubil son 2 sınavdır denetim dersinden soru hazırlayan kişi denetim kanıtını dolaylı sorgulayıp ne tür görüş verilir tarzı soruları çok sevmektedir. son iki sınavdada görüş lerden soru çıktı. mart sınavından hangi denetim kanıtı kullanılmıştır onu sorguladı. sorular 2 kolay 2 yoruma dayalı çıkıyor... yorumunda güzel olmalı.

denetim ve analizden kalan oldu bence bu dönem bir temzileme yapabilirler zaten aralıkta böyle oluyor genelde kolay sormalarını bekliyorum en azından belirgin

denetim ve analizden kalan oldu bence bu dönem bir temzileme yapabilirler zaten aralıkta böyle oluyor genelde kolay sormalarını bekliyorum en azından belirgin

inşallah dediğin gibi kolay olur :) . bu arada son 2 sınavda denetimden cıkan türde sorular nerde bulabiliriz bilgisi olan var mı ?

sayın rkrımaz hangi derslerden sınava girceksiniz, denetim 2 sınavda da aynı tür çıkıyorda bu sınavda aynı çıkma ihtimali yüksekmidir?

ben ilk defa yeterlilik sınavına gireceğim dolayısıyla tüm dersler.denetimde 2010 dan itibaren sorulara baktım yukarıda diğer arkadaşlarında söylediği gibi son 2 sınav daha zordu çünkü yoruma dayalı soru geldi. bende o yorum sorularını nerden bulacağımı bilmiyorum açıkçası

yorum sorularını kitaplarda bulmak şansı çok zor ancak denetim dersi vermiş bir hocadan ders alınabilir bence