Asgari Geçim İndirimi

Acaba asgari geçim indiriminde çocuk sayısı olarak bir sınır var mı ??Ben 1 haftadır genelgeleri ve bu konu hakkında yorumlara baktım.Net cevap bulamadım.Fabrikamızda çalışan işçimizin 7 tane çoğu var.Kullandığımız personel modülünde bu 7 tane çocuk için asgari geçim indirimi veryor.Acaba yanlışlık var mı ?Mümkünse bu konu hakkında yazı varsa onuda gönderirmisiniz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar,

Ynt: Asgari Geçim İndirimi

Valla bende bir sınır olduğunu hatırlamıyorum , herkes bir kaç düzüne çocuk yapsın , vergiden yırtsın :D :D :D

çalışan 50
çalışmayan eş 10
ilk iki çocuk 15
diğer 5 çocuk 25

mantıkende evet 100 rakamına ulaşırız. :))

Asgari Geçim İndiriminde alabileceğiniz maksimum tutar 92,95 TL'dir.

Bu tutara şöyle ulaşılır.
(Asgari Ücret 729 (Brüt) - ssk primi (%14) 102,06 - işsizlik sigortası işçi payı (%1) 7,29 )*%15 Gelir Vergisi

Buradan da 92,9475 TL'ye ulaşırsınız. 10 çocuğunuz da olsa bu tutardan fazla AGİ alamazsınız.

2010 yılında işçi ücretlerinden yapılan %15 gelir vergisi kesintisi (işci payı primler düştükten sonra uygulanan %15 gelir vergisi ) 92,95 TL olacağından alabileceğiniz asgari geçim indirimi bu miktarın üzerinde kısaca gelir vergisinin üzerinde olamaz.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.Acaba bu konu hakkında bi genelge veya yazı varsa gönderebilirmisiniz.

İyi çalışmalar,