Asgari İşçilik Hesaplama

Okay KIR

Tanınmış Üye
Slm Kolay Gelsin
Bir inşaat işi aldık aramızdaki sözleşmeye göre 2.500.000 tl lik bedel ile yapılacak sgk da dosya açarkende bu sözleşmeye göre dosya açtırdık fakat işin bedeli 4.300.000 tl ye çıktı ve iş bitmek üzere
Biz işin 4.300.000 tl ye çıktığını sgk ya bildirmedik
Şimdi asgari işçilik hesaplamasında sgk hangi bedel üzerinden asgari işçilik isteyecek
Verilen sözleşmede 2.500.000 tl olarak gözüküyor ve sgk nın 4.300.000 tl den haberi yoktur
Sgk asgari işçiliği hangi bedelden ister
2.500.000 tl mi
4.300.000 tl mi
Yani asıl sormak istediğim daha önce asgari işçilikle ilgili bir işlem yapmadım sgk iş bitince firmayı incelettirip asgari işçiliği öylemi hesaplıyor
Yoksa sözleşmede ne kadar bedel ise onun üzerinden mi hesaplıyor
Sonuç olarak 2.500.000 tl üzerinden asgari işçilik ödesek heralde sorun çıkmaz
Özellikle uygulayan arkadaşlar
Uygulama nasıldır
Teşekkürler

Ynt: Asgari işçilik hesaplama

asgari işçilik hesabında yapı ruhsatında gözüken yapı m2*m2 maliyeti çarpılır
bu tutarın %6,75 i hesaplanır ve ssk prim matrahı bulunur
bu tutar üzerindende %38,5 ssk primi hesaplanır diye biliyorum ben 2007 de böyle yapmıştık...

Biz yola parke döşeme ihalesi ildık ve bunun için sgk. ödenmesi gereken işçilik hesaplamasını nasıl yapabilirim

İhale ile alınan işlerde,ihale bedeli üzerinden ''Çeşitli İşkollarının Asgari İşçilik Ücreti Oranlarını Gösterir Liste''den belirlenecek orandan %25'lik bir indirim yapılarak(aynısı değil ama bir tür götürü gider gibi düşünün) işçilik maliyeti hesaplanır ve bu rakam ssk'ya beyan etmemiz gereken primin matrahını oluşturur.
Parke kaldırım döşeme işlerinin işçilik ücreti oranı %18,bu oran %25'lik indirimle %13,5 olur.İhale bedelinin bu kadarlık kısmı işçilik gideridir ve bu gider için %38,5 kadar ssk primi yatırmak gerekir.

APAÇİ'nin sorusu için;
ilişiksiz alabilmek için geçici kabulde alınan son hakediş raporu da istenir ssk'dan.Hakediş raporunda da sözleşme bedeli,artış varsa onay tarihi ve no.su,ek sözleşme bedeli ve toplam sözleşme bedeli yazar.Ve kurum ödenmesi gereken prim hesabını toplam sözleşme bedeli üzerinden hesaplar.Varsa eksik işçilik,farkı yatırmadan ilişiksiz vermez.