Asgari Ücretin 2025 yılında Artmasıyla İşsizlik Maaşı Nasıl Etkilenecek ?

2024 yılının aralık kasım ayında İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Başvurusu'na başvuran kişi aralık ayında işsizlik ödemesini alacak. Peki ocak ayında asgari ücret her yıl olduğu gibi tekrar yükselecek/arttırılacak. Asgari ücretin arttırılması ocak ayında işsizlik maaşı alacak olan kişinin maaşında bir değişiklik yaratacak mı? Asgari ücrete bağlı olarak artması söz konusu olur mu?

Merhaba, İşsizlik maaş hesaplamasında son üç yılın primi ve İşten ayrılmadan önceki son dört ayda alınan brüt maaş üzerinden hesaplama yapılır.

Soruyu ben enflasyon farkı refah payı seyyanen zam olarak algiladim.
Bu soru aslında bana ofiste soruldu. İşsizlik maaşı konusunda hiçbir araştırmam olmadığı için cevap veremedim. Burada forumda sormak istedim açıkçası. Bu durumda yeni yılda yani Ocak ayında Aralık ayında almış olduğu maaştan zamlı bir maaş (işsizlik maaşı) mı alacak? Yoksa brüt üzerinden hesaplandigi için sabit mı kalacak?

açıklanacak olan zamlı maaştan tam anlamıyla faydalanabilmesi için nisan ayı sonunda işten ayrılması lazım çünkü son 4 ayın üzerinden hesaplama yapılıyor. aralık ayında çıkan işçi şu an mevcuttaki maaştan faydalanabilir