Askerlik ve SSK Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zarha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zarha

Katkı Sunan Üye
Personel askerlik hizmeti dolayısıyla işine ara vermek durumundadır.
Personel askerde iken, sigortalı olarak görünmeye devam edip sigorta primi şirket tarafından yatırılabilir mi? İş Kanunu ve SSK mevzuatı açısından bir problem teşkil eder mi?

Veya çıkış işlemi yapılmayıp, SSK primi yatırıldam eksik gün nedeni askerlik belirtilerek, askerlik dönüşü işbaşı şeklinde sözleşme yapılarak işlem yapılırsa yürürlükteki mevzuat açısından bir problem olur mu ?

Teşekkürler.

Ynt: Askerlik ve SSK Hk.

Siz eksik gün nedenlerini kafanıza göre mi tayin ediyorsunuz. Çünkü benim gördüğüm kadarıyla askerlik diye bir eksik gün nedeni yok. Ayrıca şu söylediğiniz şeyin olabileceğini hiç sanmıyorum. Vatani görevini yapmaya gidiyor bu kişi. Biri hem asker hem de çalışan olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca bilmiyorum hiç duydunuz mu emekliliğine az kalmış bir çok kişi askerlik adı altında bir miktar yatırıyorlar sgk ya. Yani sizin peşin yapmaya çalıştığınış şeyi sgk bu şekilde çözmüş. Yani bence olabilecek bir şey değil bu ama yine de siz bilirsiniz tabi...

Ynt: Askerlik ve SSK Hk.

Sanırım sektöre bağlı olarak sayın zarha askere giden personelin çalıştığı kadroda boşluk olmaması için böyle bir formül geliştirmeye çalışmış.

Askere giden personeliniz kısa dönem gidiyorsa ücretsiz izinli olarak gösterin. Elinden her ay için ücretsiz izin kağıtlarına ek olarak işyerine bırakılmış bir dilekçe ( bilmemne süresince ücretsiz izne ayrılmak istiyorum diye) de almayı ihmal etmeyin. Çıkış işlemi yapılmaz ise bulundurulması zorunlu olan kadro sayısında gösterilen sigortalı sayısı azalmış olmaz.